SiteManager ondersteuning voor KML formaat Google

Het voor Google Earth ontwikkelde KML is gepromoveerd tot open standaard.

SiteManager gegenereerde KML Google Earth paginaKML (Keyhole Markup Language) is oorspronkelijk ontwikkeld door Google voor Google Earth. Het op XML gebaseerde formaat heeft als doel om gebruikers in staat te stellen informatie exact te positioneren op geografische kaarten.  

Het KML formaat is snel gegroeid in populariteit. KML-files staan inmiddels aan de basis van zeer veel innovatieve en nuttige toepassingen, en het aantal in omloop zijnde KML files loopt in de tientallen miljoenen. Door het bestandsformaat nu aan te bieden als open standaard zal de populariteit ongetwijfeld snel verder stijgen. 

KML ondersteuning binnen SiteManager CMS

Het Integrace CMS SiteManager is volledig gebaseerd op open standaarden. De acceptatie van KML door het Open Geospatial Consortium is aanleiding om ondersteuning voor dit formaat in te bouwen in de toolkit die ontwikkelaars van SiteManager sites ter beschikking staat.  

Met deze uitbreiding is het mogelijk om KML files volledig geautomatiseerd te genereren. Inbreng van de exacte coördinaten van te koppelen informatie is daarbij niet nodig; de toolkit omvat tevens functies om deze coördinaten zelf op te halen op basis van adresgegevens. 

Google Maps implementatie met SiteManagerSiteManager maakt het daarmee zeer eenvoudig om uw data op exacte wijze te positioneren op Google Earth. Positionering op Google Maps was al eerder mogelijk.

Op de Google Lat Long Blog (de blog van het Google Earth en Google Maps ontwikkelteam) leest u bij  KML: A new standard for sharing maps meer over deze interessante nieuwe ontwikkeling.