Nieuwe versies Urchin en OneStat

De website analyse markt is volop in beweging, met recent weer annonceringen van zowel Google (Google Urchin 6) als OneStat.

Google Urchin 6

Google Urchin 6Op 16 april is de nieuwste versie van Google’s Urchin – Urchin 6 – gepromoveerd van de beta status naar publieke release. Urchin is de basis voor het welbekende Google Analytics. In tegenstelling tot Analytics is Urchin echter niet beschikbaar als een hosted service, maar moet het pakket worden geïnstalleerd op de webservers die gemonitord en geanalyseerd worden. 

Een pakket als Urchin is bijvoorbeeld zinvol wanneer er bezoek moet worden geanalyseerd op een intranet, grote hoeveelheden historische data moeten worden geanalyseerd, of moet worden geïntegreerd met andere toepassingen zoals een CRM systeem.  

In de praktijk zal de meerderheid van marketeers die zich bezighouden met bezoekers analyse uitstekend uit de voeten kunnen met Google Analytics, ook al vanuit de prima integratie met Google AdWords die dat pakket biedt. 

Meer informatie over de nieuwe versie vindt u op de Google Urchin pagina

OneStat

Leveranciers als Onestat kunnen de opmars van het (gratis) Google Analytics natuurlijk niet op zich laten zitten, en komen in snel tempo met nieuwe versies van hun analysesoftware die net weer wat meer of anders bieden dan Analytics.  

De nieuwe versie van OneStat biedt een realtime inzage in website bezoek, een nieuwe interface en dashboard, en bijvoorbeeld vergelijkingsmogelijkheden van bezoek in verschillende tijdsperioden. Met deze zaken sluit het pakket hijgend aan bij functies die Analytics al geruime tijd biedt.

Een aardige uitbreiding is de mogelijkheid om gebeurtenissen te noteren in het systeem, zodat u bijvoorbeeld kunt nagaan wat de effecten waren van belangrijke wijzigingen in uw marketing campagnes op het website bezoek. Daarnaast biedt het pakket ook inzage in bijvoorbeeld klikfraude - waarvoor u bij Google Analytics en AdWords afhankelijk bent van Google.

Meer informatie over de nieuwe versie van OneStat vindt u op de site van deze leverancier bij Nieuwe Onestat versie

 

Integrace is onafhankelijk van leveranciers van website analyse software. Wij adviseren u omtrent het beste pakket voor uw marketing doelstellingen en integreren met de software van vrijwel elke aanbieder.