SEO voor eindhoven.nl

De gemeente Eindhoven heeft Integrace zoekmachinemarketing ingeschakeld voor SEO activiteiten rondom eindhoven.nl.

Eindhoven.nl scoort goed op het gebied van de elektronische overheid. Op de jaarlijkse ranglijst van overheid.nl Monitor neemt de gemeentelijke website een vijfde plaats in. De site scoort daarbij vooral goed op het vlak van gepersonaliseerde dienstverlening.

SEO Quick Scan

Om de vindbaarheid van de site binnen Google en andere zoekmachines te verbeteren heeft de Gemeente Eindhoven aan Integrace zoekmachinemarketing de opdracht verleend om een SEO Quick Scan uit te voeren.

In een SEO Quick Scan wordt een site in een korte doorlooptijd doorgelicht op de mate van optimalisatie voor zoekmachines. Hierbij wordt gekeken naar algemene verbeterpunten, en naar specifieke acties rondom bepaalde pagina's en zoekwoorden.

De SEO Quick Scan voor Eindhoven.nl is inmiddels afgerond. Uit de scan blijkt dat er op diverse punten mogelijkheden liggen  voor verbetering. De voorgestelde maatregelen worden momenteel doorgevoerd. Daarnaast wordt nagedacht over een permanent proces voor zoekmachine-optimalisatie en kwaliteitsbewaking van dat proces.