Google Toolbar pagerank update

Google engineer Matt Cutts meldt in zijn blog "Matt Cutts: Gadgets, Google and SEO" dat in december weer een Google toolbar pagerank update is afgerond.

De Google Toolbar geeft u snel een indruk van de pagerank van de pagina die u bezoekt. De pagerank is een maat voor de autoriteit die Google toekent aan een webpagina. De pagerank van een pagina wordt in essentie berekend uit het aantal inkomende links op een pagina, de pagerank van de linkende pagina, en het aantal links op die pagina.

Pagerank is belangrijk omdat deze een van de zwaarste factoren is voor een hoge positie in de organische zoekresultaten bij zeer competitieve keywords. 

De google toolbar geeft overigens niet de exacte pagerank weer (want dat is een getal met zeer veel decimalen, en geen geheel getal zoals de toolbar suggereert), maar geeft zoals gezegd wel snel een indruk van hoe de zaken er voor staan. De waarde die u in de toolbar ziet is een afronding van de exacte waarde, op basis van een export die Google elke 3 a 4 maanden maakt.

Dus heeft u een tijdje niet gekeken naar de pagerank van uw eigen pagina's, dan is het nu een mooi moment om te bekijken wat Google vindt van de autoriteit van uw pagina's - en wellicht om weer eens aandacht te gaan besteden aan uw linkstrategie. Zo omstreeks april/mei kunt u dan eens kijken naar het effect van de inspanningen op de waarde in de toolbar.