VDL presenteert nieuwe website

VDL Groep is voorzien van een nieuwe corporate website die recht doet aan het internationale karakter van dit sterk gegroeide bedrijf. Op korte termijn volgen websites voor de VDL bedrijven.

De VDL Groep omvat 77 bedrijven, is actief in 14 landen en telt circa 7.200 medewerkers. De oorsprong van het bedrijf ligt in 1953 in een bedrijf in de metaalsector dat halffabrikaten leverde. Inmiddels is de VDL Groep toonaangevend in de toeleveringsbranche, de enige bussenbouwer van Nederland en producent van een breed scala aan eindproducten.

De nieuwe corporate site is tot stand gekomen in een zeer nauwe samenwerking tussen Integrace en de Corporate Communicatie afdeling van VDL. Uitdaging in het project was vooral om de site het "VDL-gevoel" mee te geven, wat geen eenvoudige opdracht was in een omgeving met sterke tradities en opvattingen over vormgeving. Het eindresultaat mag er zijn: een meertalige site waarin alle afzonderlijke onderdelen van het concern worden gepresenteerd, maar waaruit tevens blijkt dat de kracht van het concern ligt in de bundeling van al die competenties en bedrijven.

corporate website vdl groep

De corporate site wordt uiteraard onderhouden met SiteManager. Ditzelfde gereedschap gaat worden ingezet voor het onderhoud van de sites van de diverse  VDL bedrijven. Hierbij krijgt corporate communicatie de middelen om zelf bedrijvensites te creeren. Het onderhoud van de content ligt bij de bedrijven zelf.

Op termijn zal de familie van VDL sites nog worden uitgebreid met een sollicitantenportaal, waarmee zowel aan sollicitanten als vacaturehouders een uitgebreide gereedschappenset zal worden geboden.