Release Standaard Shop versie 1.7

De Integrace standaard webshop, favoriete software van steeds meer webwinkeliers ;-), is weer op een aantal punten uitgebreid.

De belangrijkste nieuwe mogelijkheden zijn de volgende.

Nieuwe taalversies

De webshop is nu beschikbaar in o.a. het Frans, Engels en Duits. Zie ook elders op deze site.

Aanpasbaarheid terminologie

Elke in de shop zichtbare term kan worden gewijzigd. Wilt u dat de Winkelmand voortaan Bestellijst heet? Geen probleem met deze versie.

Uitschakelen zoekbox. Voor heel kleine assortimenten heeft de zoekbox geen toegevoegde waarde, en deze kan in dergelijke gevallen nu dan ook worden uitgeschakeld.

Navigatie bij kleine assortimenten

Het uitklappen van hoofdmenu-items (productgroepen) naar submenu-items (productsubgroepen) is nu optioneel.

Er kan nu worden aangegeven dat bij productsubgroepen die maar één product bevatten direct wordt doorgesprongen naar het productdetailscherm, in plaats van naar de lijst van producten. Die lijst is tenslotte minder zinvol als er maar één product op staat.

In eerdere versies kon iets soortgelijks al worden gedaan voor productgroepen die maar één productgroep bevatten. Door de combinatie van beide maatregelen is de shop nu ook heel goed inzetbaar voor zeer kleine assortimenten. Bij het klikken op een productgroep in de navigatie verwschijnt direct het productdetailscherm, waardoor het aantal klikken wordt geminimaliseerd en de conversie hoger kan komen te liggen

Sortering op basis van "natural sort"

De lijst van producten die verschijnt op de productoverzichtspagina is nu ook te sorteren op wat Microsoft zo fraai “natural sort” noemt: een intelligentere manier van sorteren. Hierbij komt een product als “schroef 100 mm” ónder “schroef 40 mm” te staan. In reguliere sorteer-aanpakken zou de 100 mm juist boven de 40 mm komen te staan, wat vaak zeer onlogische lijstjes oplevert.

Beveiliging van beeldmateriaal

Het aan de webshop toegevoegde beeldmateriaal kan worden beveiligd door er een stempel overheen te plaatsen. Dit stempel bestaat uit een eigen tekst, waarbij kleur, positie, lettertype en grootte per shop te regelen zijn.