Flickr integratie met SiteManager websites

Fotobeheertool Flickr (inmiddels van Yahoo!) geniet een grote populariteit. SiteManager sites kunnen op een eenvoudige manier gekoppeld worden aan Flickr.

Flickr van Yahoo!SiteManager heeft een open architectuur en is eenvoudig uitbreidbaar en koppelbaar. Een goed voorbeeld van een dergelijke koppeling is de – overigens al wat langer bestaande – interface met Flickr. 

Flickr is een web 2.0 oplossing voor het publiceren en delen van beeldmateriaal, in populariteit vergelijkbaar met bijvoorbeeld een YouTube. Flickr (van Yahoo!)  biedt zo ongeveer dezelfde functionaliteiten als het in Nederland nog iets breder bekende Picasa (van concurrent Google). Flickr is echter vele malen groter en populairder dan Picasa als het gaat om het delen en ontsluiten van beeldmateriaal in sociale netwerken. Met Flickr kunnen foto’s worden bewerkt, voorzien van tags, en op allerhande manieren weer worden gepubliceerd en gedistribueerd.  

Door slim gebruik te maken van de faciliteiten die Flickr standaard biedt, kunnen prachtige presentaties van fotomateriaal worden toegevoegd op een site. Flickr biedt bijvoorbeeld standaard een erg goede slideshow die fullscreen kan worden afgespeeld.  

Flickr voor beheer foto-albums op SiteManager sites

Flickr biedt goede en uitgebreide faciliteiten voor de integratie met tools van derden.Met de Flickr integratie component kunnen SiteManager sites eenvoudig worden gekoppeld aan Flickr. Het hele beheer van foto-verzameling komt dan te liggen bij Flickr. De koppeling met een site verloopt volledig automatisch. Een nieuwe fotoverzameling (set) op Flickr resulteert zonder enige tussenkomst van de gebruiker volautomatisch in een nieuw foto-album op een site. Dit foto-album is dan naadloos geïntegreerd in de eigen website. De site-bezoeker wordt dus op geen enkele manier geconfronteerd met Flickr, dan uitsluitend wordt ingezet voor het beheer van het fotomateriaal.

Voorbeelden van deze koppeling zijn te vinden op de Omroep Brabant site, maar ook op kleinere websites van diverse verenigingen, en natuurlijk op diverse intranet-toepassingen.  

Gecombineerde kracht van Web 2.0 toepassingen en SiteManager

SiteManager kent nog veel meer koppelingen met web 2.0 toepassingen dan alleen met Flickr. Ook met bijvoorbeeld de Google toolset is een sprake van een nauwe integratie. Door de beschikbaarheid van dergelijke koppelingen kunnen SiteManager gebruikers de sterke punten van populaire web 2.0 toepassingen combineren met die van SiteManager, wat onverslaanbare combinaties oplevert.