Omroep Brabant lanceert nieuwe portal

De grootste regionale omroep van Nederland profileert zich met een aantrekkelijke en omvangrijke nieuwe site…

Omroep Brabant is, met zo’n 160 vaste medewerkers,  de grootste regionale omroep van Nederland. Omroep Brabant radio is met maar liefst 350.000 luisteraars per dag (samen met Sky Radio/Radio 3) het best beluisterde radiostation in de provincie Noord-Brabant. Omroep Brabant TV trekt dagelijks bijna een half miljoen kijkers. En de site van Omroep Brabant heeft gemiddeld zo'n 700.000 pageviews per maand (bron: www.tv8.nl).

Op 29 juli is de nieuwe, door Integrace gerealiseerde, website live gegaan. Behalve informatieportaal is de nieuwe website (te vinden op www.omroepbrabant.nl) toch vooral ook een derde ‘uitzend-’ kanaal voor Omroep Brabant. Zo nemen audio en video een ruime plaats in. Ook worden de interactieve mogelijkheden van het medium ruimschoots benut met een forum, gastenboek en spelletjes.

Dagelijks werkt een fors redactieteam aan het actueel en aantrekkelijk houden van de site. Zij worden daarin ondersteund door een geavanceerd CMS. Dit CMS voedt niet alleen de huidige site, maar is bijvoorbeeld ook de bron voor Teletekst. Door de moderne architectuur is het nieuwe CMS ook zeer geschikt om in de toekomst nieuwe mobiele media te ondersteunen.