Webshop release 1.9 biedt PDF facturen

In de nieuwste release van de Integrace Standaard Webshop is het mogelijk om facturen en andere documenten in PDF formaat te genereren.

Een bestelling in de standaard webshop resulteert momenteel in twee mailberichten: een e-mail gericht aan de besteller, en een e-mail aan de shop-eigenaar. De mails bevatten een overzicht van de bestelling en kunnen worden ingezet als orderbevestiging of als pakbon. Omdat een factuurnummer ontbreekt zijn deze mails niet geschikt als factuur. 

In de webshop versie 1.9 is het nu mogelijk geworden om facturen in PDF formaat te produceren. Het factuurnummer wordt hierbij automatisch gezet uit een specifieke reeks voor de webshop. De PDF kan worden verzonden naar de besteller en de shopeigenaar.

Voor de eigenlijke productie van de PDF wordt Integrace's product OutputServer ingezet. Alle mogelijkheden van dit product staan dus ook ter beschikking van de shopeigenaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de factuur een geheel eigen vormgeving en layout te geven, en om diverse nabewerkingen uit te voeren op een PDF. Verder kunnen zonder enig probleem ook pakbonnen en andere documenten worden geproduceerd.

De PDF-productie functionaliteiten zijn optioneel; er dient een aanvullend abonnement voor te worden afgesloten.