SEO voor webshops

SEO voor webshops, werkt dat? Wij krijgen vaak de vraag wat er moet gebeuren in een webshop om hoog te scoren in Google en andere zoekmachines.

Het optimaliseren van een Integrace Standaard Webshop voor Google (Search Engine Optimization, SEO) is echter vooral een kwestie van simpelweg alle beschikbare velden invullen. De shop zelf is technisch volledig geoptimaliseerd. Producten zullen zonder meer goed worden gevonden op bijvoorbeeld hun productnaam.

SEO webshop doehetzelfmaterialen.nl

Een voorbeeld van een recent gepubliceerde shop mag dit illustreren. De op Integrace technologie gebaseerde webshop Doehetzelfmaterialen.nl ging begin mei live. Binnen anderhalve week stond deze shop op positie 2 binnen Google voor de term doehetzelf materialen en voor varianten daarop. Deze doorlooptijd mag voor een geheel nieuwe site zeer kort heten; Google hantert doorgaans een relatief lange "quarantaine" periode voordat een website wordt opgenomen in de resultaten.

 

SEO webshop Doehetzelfmaterialen.nl

 

Ook producten worden uitstekend gevonden. Een op de homepage van doehetzelfmaterialen opgenomen product staat vrijwel direct bovenaan in Google. Een voorbeeld hiervan is de "Draadloze deurbel Adagio wit". Zelfs op de vrij korte zoekterm "deurbel adagio" staat dit product op positie 1.

Natuurlijk kan optimalisatie voor Google nog verder worden doorgevoerd. In een zeer competitief marktsegment is er meer nodig dan een basisoptimalisatie om hoog te scoren. Zo zal er onder meer aandacht moeten worden besteed aan link-optimalisatie. 

SEO By Design

Het punt blijft echter staan: in normale situaties zal een Integrace Standaard webshop "by design"  zijn geoptimaliseerd voor Google, en zullen uw producten uitstekend vindbaar zijn.