SiteManager 6.6: support Firefox, integratie Analytics

SiteManager release 6.6 is een belangrijke nieuwe release. Het CMS ondersteunt nu ook Mozilla Firefox, Google’s Chrome, Apple’s Safari en Opera. Daarnaast is de interface opgefrist en is SiteManager CMS geïntegreerd met Google Analytics.

Ondersteuning Firefox, Chrome, Safari, Opera

Google Chrome Support SiteManager CMSTot en met versie 6.5 was SiteManager uitsluitend beschikbaar onder Microsoft Internet Explorer op het Windows platform, tot voor kort de absolute alleenheerser in het zakelijke segment. Met de opmars van Firefox kan ondersteuning voor die browser echter niet meer ontbreken.

Met ingang van versie 6.6 is SiteManager daarom beschikbaar onder Firefox. En omdat we er toch mee bezig waren, direct ook maar onder Chrome van Google, Safari van Apple, en Opera, zowel op Windows als het Apple platform.

Outlook 2007 Interface

Naast cross-browser compatibiliteit is ook aandacht besteed aan de SiteManager gebruikersinterface. Deze is gelijkgetrokken aan de Outlook 2007 stijl. De editor en alle bijbehorende dialogen (zoals de interface met de documenten databank) zijn grondig onder de loep genomen. Wanneer de editor wordt ingezet voor de bewerking van HTML-content in een lijst kan de werkruimte desgewenst worden vergroot.

Quick links voor populaire acties

Verder is het mogelijk geworden om de populairste acties onder te brengen in “Quick Links”, zodat bijvoorbeeld met één klik een nieuwsbericht kan worden toegevoegd (zonder eerst naar de lijst van nieuwsberichten te hoeven gaan).

Overzichten en nieuws op homepage

In versie 6.6 is een nadere invulling gegeven aan het openingsscherm na inloggen. Hierop worden nu de laatst gepubliceerde module-items getoond, en kunnen desgewenst ook RSS-feeds worden geplaatst. De RSS-feed met SiteManager nieuws heeft een vaste plek gekregen op de CMS homepage.

 

 

Integratie Google Analytics

Een belangrijke toevoeging op de CMS homepage is verder de integratie met Google Analytics, mogelijk geworden door de recente publicatie van de Analytics API door Google. Op de homepage zijn nu alle belangrijke site-statistieken direct zichtbaar. Voorlopig is hier gekozen voor het aantal bezoekers op de site, de top 10 van meest bezochte pagina’s, de zoekwoorden waarop de site is gevonden, en de bezoekersbron (direct of via zoekmachines).

Performance

De herzieningen hebben niet alleen geleid tot een moderne en frisse “look”, maar ook tot een beduidend betere performance. Onder bijvoorbeeld Chrome reageert SiteManager CMS veel sneller dan onder het toch wat loggere Internet Explorer. 

Sitemanager 6.6 RC2

Sitemanager 6.6 is een majeure nieuwe release, die de leidende positie van dit CMS bevestigt en versterkt.

SiteManager versie 6.6 is momenteel beschikbaar als release candidate 2 (RC2) voor enkele testaccounts. Wij verwachten dat het CMS binnen enkele weken zal kunnen worden uitgerold naar alle Sitemanager gebruikers. Indien u wilt deelnemen aan de test van RC2 kunt u contact opnemen met uw aanspreekpunt binnen Integrace.