IIS Search Engine Optimization Toolkit

De IIS Search Engine Optiomization (SEO) Toolkit is een gratis uitbreiding op IIS die een uistekend beeld oplevert van de mate waarin een site is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Zoekmachine-optimalisatie staat in het brandpunt van de belangstelling. Het verkeer vanuit zoekmachines is voor veel bedrijven en sites van levensbelang, en een goede positie binnen zoekresultaten is daarmee cruciaal.

Sites die gebruik maken van Integrace’s SiteManager CMS bieden standaard alle faciliteiten voor een goede zoekmachine-optimalisatie. Maar de beschikbare gereedschappen moeten uiteraard wel worden gebruikt. Naast de standaard aanwezige controles in SiteManager kan daartoe nu ook een gratis gereedschap van Microsoft voor worden gebruikt: de IIS Search Engine Optimization Toolkit. Deze toolkit maakt standaard onderdeel uit van IIS versie 7.  

 

IIS SEO Toolkit

 

Het belangrijkste onderdeel van de SEO Toolkit is de Site Analysis Tool. Deze tool loopt door een site heen op de wijze waarop ook een zoekmachine-robot dat doet, en bevat een groot aantal analyses en rapporten inzake de mate van zoekmachine-optimalisatie. De tool controleert bijvoorbeeld of alle meta-informatie beschikbaar is, of URL’s correct zijn, en of een site dubbele content bevat. De bevindingen uit een analyse worden direct voorzien van aanbevelingen over te nemen maatregelen.

Om de IIS Search Engine Optimization Toolkit te gebruiken moet u beschikken over IIS. De Tool is daarmee minder geschikt voor eindgebruikers als voor webmasters, waar het gereedschap uiteindelijk ook voor bedoeld is.

Meer informatie over de IIS Search Optimization Toolkit vindt u hier: