Google maps mashup voor MBO Raad

Een slimme implementatie van Google maps toont alle partners van de bedrijfstakgroep MEI op een overzichtelijke en toegankelijke manier.

In de Bedrijfstakgroep MEI (Metaal, Elektrotechniek en Installatietechniek) BTG richt een groot aantal samenwerkende partners zich op het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt. Partners van de BTG MEI zijn onder andere  kenniscentra zoals Kenteq en ondernemersorganisaties als Uneto en MetaalUnie.

 

Om het BTG Partnernetwerk duidelijker in beeld te brengen heeft de MBO Raad een Netwerkkaart laten ontwikkelen. Op deze kaart is aangegeven waar de partners zich bevinden, en (bij aanklikken) wat ze doen.

MBO Raad: Google Maps Mashup

 

De Netwerkkaart heeft een aantal aardige technische kenmerken. Zo worden organisaties die zich – op een bepaald zoomniveau – dicht bij elkaar bevinden waardoor de “markers” op de kaart gaan overlappen, automatisch gebundeld in nieuwe markers. In deze “bundelmarkers”  wordt aangegeven hoeveel organisaties zich in de marker bevinden. Wanneer op de bundelmarker wordt geklikt zoomt de kaart in naar een niveau van detail waarop alle individuele organisaties zichtbaar zijn.

 

Het laat zich een beetje moeilijk omschrijven, maar vormt in de praktijk fraaie functionaliteit. Bekijkt u het zelf maar op de site van de MBO Raad: Klik op een marker met een cijfer erin en u ziet de kaart inzoomen.

 

De kaart wordt door de BTG MEI zelf onderhouden met SiteManager CMS. Hierin kunnen exacte posities worden opgegeven om een marker op de kaart te plaatsen, of simpelweg een adres worden ingegeven.