XML naar PDF conversie

OutputServer is Integrace’s oplossing voor het gecontroleerd omzetten van XML-documenten naar PDF. Deze oplossing is inmiddels ook als Service beschikbaar. U upload eenvoudig uw XML documenten en krijgt bewerkte PDF documenten retour. In deze nieuwsflits geven we u de details.

OutputServer is naast de traditionele "server-based"  variant sinds kort ook als service beschikbaar. Om gebruik te maken van deze service hoeft u dus niets te installeren. Hiermee is een zeer laagdrempelige oplossing ontstaan voor het omzetten va XML naar PDF documenten. 

 

XML naar PDF via templates

 

OutputServer omvat de volgende componenten:

 

1.       PrintManager: onze software voor de besturing van het omzettingsproces. PrintManager bewaakt of er xml-bestanden arriveren voor verwerking, controleert deze, selecteert de juiste template voor het document, stuurt de generator (XSL-FO processor) aan, en regelt het nabewerken, opslaan, kopieren, en verzenden van de gegenereerde PDF.

2.       PDF-generator: Deze component verzorgt de eigenlijke omzetting van de XML, op basis van het bij het document behorende template, naar PDF. Technisch gesproken is er sprake van een omzetting van XML naar XSL-FO en vervolgens naar PDF. Wij hebben diverse PDF-generatoren in het assortiment, elk met eigen karakteristieken.

3.       Template-builder  (optioneel): met de template builder wordt op WYSIWIG wijze een sjabloon gecreëerd voor de vormgeving van een document. In het sjabloon worden de XML-elementen op de juiste plek geplaatst en voorzien van de gewenste vormgeving. Wij hebben diverse template builders in ons assortiment, elk met specifieke eigenschappen.

 

Eenvoudige interface

 

In de “Software as a Service” oplossing ziet de klant een zeer eenvoudige interface. Er wordt FTP-toegang geboden tot 2 mapjes op onze outputserver: een mapje waarin xml kan worden geplaatst, en een mapje waarin de output (PDF documenten) terechtkomt.

 

Wanneer een klant ook zelfstandig templates wil kunnen maken zal er ook een mapje beschikbaar zijn waarin templates en plaatjes geplaatst kunnen worden.  In een dergelijk geval zal er tevens een testomgeving bestaande uit 3 mapjes worden aangeboden.

 

Als alternatief voor de upload van documenten middels FTP bestaat er ook een mogelijkheid om deze documenten via het HTTP protocol aan te bieden aan Outputserver. Hiervoor wordt dan een kleine applicatie geïnstalleerd op een webserver van de gebruiker. Deze applicatie zorgt voor de upload van lokaal geplaatste bestanden naar OutputServer.

 

Als alternatief voor het downloaden van gegenereerde PDF’s bestaat tevens de mogelijkheid om deze toegezonden te krijgen via mail. Deze mail kan desgewenst naar meerdere adressen worden gezonden.

 

Prijzen van XML2PDF conversie "as a service"

 

De kosten van OutputServer “as a service” bedragen € 50 per maand per aangebroken blok van 1000 documenten, met een minimum van één blok. Deze prijs is “all-in”; dus inclusief hosting, benodigde hardware, dataverkeer, gebruik van printmanager en de pdf-generator, onderhoud daarvan, en ondersteuning via onze helpdesk.

 

OutputServer is in zijn hosted variant daarmee zeer interessant voor bijvoorbeeld webshop- en ERP producenten die snel documenten in de eigen huisstijl willen kunnen genereren. De oplossing heeft zich al in een groot aantal omgevingen bewezen als betrouwbaar en solide, en kent daarnaast zeer veel geavanceerde features.

 

Geinteresseerd geraakt? Informeer dan bij naar de gevanceerde mogelijkheden van OutputServer en de XML naar PDF conversiefaciliteiten die Integrace u kan bieden.