Buckaroo en MultiSafePay ondersteuning

Naast de online betaalwijzen iDeal en PayPal ondersteunt de Integrace standaard webshop via Buckaroo en MultiSafePay nu ook online betalingen met creditcard, acceptgiro’s en automatische incasso’s.

In de Integrace standaard webshop worden momenteel online betalingen geaccepteerd die worden gedaan met iDeal en met PayPal. Voor iDeal bestaan koppelingen met de basis varianten van ING en Rabobank, en met zowel de basis als uitgebreide variant van ABN AMRO. Met deze laatste kunnen ook creditcardbetalingen worden afgehandeld. Naast online kan in de online winkels uiteraard ook betaald worden door middel van overboeking vooraf en onder rembours.  

Welke betaalwijzen worden aangeboden wordt bepaald door de webwinkelier. Indien deze kiest voor iDeal of PayPal moet een contract worden afgesloten met een aanbieder. Voor PayPal is dat uiterst simpel; voor iDeal moet een aanvraagprocedure bij de eigen bank worden doorlopen die wat tijd kan vergen. 

buckarooIn de nieuwste versie van de Integrace standaard webshop zijn koppelingen gerealiseerd met twee payment service providers (PSPs): Buckaroo en MultiSafePay. Hiermee wordt het aantal mogelijke betaalwijzen in de shops flink uitgebreid. 

multisafepayBeide PSPs zijn van het zogeheten “collecterende” type. Dit wil zoveel zeggen dat betalingen op een tussenrekening bij de PSP terecht komen, en daarna pas – op gezette tijden – op de rekening van de webwinkelier. Dat heeft nadelen (de winkelier beschikt niet direct over zijn geld), maar ook voordelen (de winkelier hoeft bijvoorbeeld niet zelf een contract af te sluiten met een bank om iDeal te kunnen accepteren). Een collecterende PSP als Buckaroo kan daarnaast automatisch overboekingen matchen aan orders, zodat de webwinkelier niet zelf telkens de bankrekening hoeft te checken.

Inzet van een Payment Service provider als Buckaroo biedt echter nog veel meer voordelen. Zo kan in één slag een hele riedel van betaalmethoden worden aangeboden. Naast alle genoemde betaalwijzen kan Buckaroo ook uitstekend uit de voeten met creditcardbetalingen, automatische incasso, handmatige overboekingen, eenmalige en terugkerende machtigingen, en tevens met enkele betaalwijzen die populair zijn buiten onze grenzen.  Buckaroo biedt tevens een interface met Paypal (wat handig is omdat dan alle transacties in een keer kunnen worden ingelezen in de boekhouding), en prepaid betaalsystemen zoals Cashticket en paysafecard.

buckaroo payment plazaBuckaroo biedt de webwinkelier verder een uitgebreid beheergereedschap onder de naam “Payment Plaza”. In dit Payment Plaza heeft de webwinkelier een overzicht van alle openstaande posten. Klanten kunnen snel en eenvoudig opnieuw in de gelegenheid worden gesteld om te betalen middels een link die per mail wordt toegezonden. Verder kan worden aangemaand en bestaat er zelfs een interface met een incassobureau.  

MultiSafePay levert soortgelijke faciliteiten, maar heeft als nadeel dat een klant zich moet registreren voordat een betaling kan worden verricht. Dit kan een reden zijn voor bestellers om het bestelproces niet af te ronden, en zal naar onze verwachting de conversieratio niet ten goede komen. Verder biedt MultiSafePay geen koppelingen met incassobureaus.  Daartegenover staat dat MultiSafePay wel de laagste iDeal tarieven in de markt hanteert.

In het document Algemene Toelichting Buckaroo  vindt u een introductie van alle mogelijkheden van dit gereedschap.