Iceberg zet OutputServer in voor pakbonnen en facturen

e-Fulfillment organisatie Iceberg Webshop Hands maakt gebruik van Integrace’s OutputServer service voor de generatie van facturen en pakbonnen. Door webshops aangeleverde XML wordt omgezet in PDF documenten in huisstijl formaat, die vervolgens als start dienen voor het logistieke proces.

iceberg e-fulfillementIceberg richt zich op de afwikkeling van webshop orders. Het bedrijf verzorgt de opslag van goederen, het inpakken en verzenden van orders, de afhandeling van retouren en alle communicatie daaromheen. Iceberg zorgt daarmee dat een webwinkelier zich kan richten op marketing en verkoop, en zich geen enkele zorg meer hoeft te maken over de afhandeling van alle bestellingen.

Wanneer een webshop een order ontvangt wordt deze ter afhandeling doorgestuurd naar Iceberg. Omdat het grote aantallen orders betreft is het noodzakelijk om het aanleverproces te automatiseren. Dit is niet eenvoudig, omdat de Iceberg klanten gebruik maken van verschillende webshops (OS Commerce, Magento, enzovoorts). Deze pakketten verschillen sterk in de mogelijkheden voor koppeling met back-office applicaties.

Van XML naar PDF

De OutputServer service van Integrace biedt hier een uitweg. Shops sturen een samenvatting van een order in XML-formaat naar deze service. Dit kan via mail, via ftp of door het aanroepen van een webservice. De service verwerkt deze XML daarna tot elke gewenste output. In het geval van Iceberg zijn dit pakbonnen (in PDF formaat) voor het magazijn, bevestigingen voor de webshop, en CSV bestanden voor import in bijvoorbeeld ParcelWare van TNT Post. Met de service kunnen zelfs sms’jes verstuurd worden naar iedereen die van de orderontvangst op de hoogte moet worden gesteld.

OutputServer kan feitelijk elk XML bestand omzetten naar PDF en naar andere formaten. Het resultaat kan een breed scala van nabewerkingen ondergaan (kopiëren, faxen, mailen, voorzien van watermerk en OMR codes, enzovoorts). Ook het plaatsen van barcodes is geen enkel probleem. De layout van de te produceren documenten is vastgelegd in sjablonen. Een webshop kan daarmee communiceren in de eigen huisstijl.

XSL-FO, XML en FOP

OutputServer is gebaseerd op open source technologieën (o.a. FOP van Apache) en eigen technologie van Integrace. Het product maakt verder 100% gebruik van open standaarden als XSL-FO.

De OutputServer service is inzetbaar voor  elke webshop die op een professionele wijze wil communiceren met zijn afnemers en andere partijen in de keten. OutputServer vult hiermee een lacune in veel webshops.

OutputServer is een laagdrempelige en goedkope service. De klant betaalt voor de service op basis van verbruik. OutputServer is volledig webbased en vergt dus geen enkele implementatie aan de zijde van de webshophouder.

Bent u webshop-eigenaar of webshop-producent en geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw eigen shop? Neem dan contact op met Integrace via of 040 2136666.