Mobiele website voor FleetSelect

De website van FleetSelect is nu ook optimaal te bekijken op mobiele apparaten (o.a. iPhone, BlackBerry, etc.). Door het gebruik van WURFL wordt de website op al deze platformen optimaal weergegeven.

FleetSelect is een van de belangrijkste spelers op de markt van online autoveilingen in Nederland. FleetSelect verkoopt kwaliteitsvoertuigen afkomstig van leasemaatschappijen, importeurs, banken en fleetowners. 

Fleetselect mobiele site door IntegracePopulaire wagens worden snel verkocht, en klanten van FleetSelect willen dan ook op elk moment het actuele aanbod kunnen raadplegen. Een mobiele versie van de site is dan cruciaal.  

Op een mobiel apparaat zoals een smartphone is uiteraard veel minder beeldscherm ruimte beschikbaar dan op een pc. Ontwerpen voor het mobiele platform betekent dus dat er zorgvuldige keuzes moeten worden gemaakt over de te tonen informatie, en de optimale weergave daarvan.

Hoewel een mobiele site qua layout dus fors kan verschillen van de versie voor een groter beeldscherm, maakt deze uiteraard gebruik van dezelfde content als de versie voor een groter beeldscherm. Wanneer Fleetselect content bijwerkt wordt deze content automatisch geplaatst op zowel de reguliere site als de mobiele variant.

Er is een grote variëteit van mobiele apparaten op de markt, elk met hun eigen opvatting over de optimale grootte van het beeldscherm. Voor een goede weergave van een mobiele site moet rekening worden gehouden met de beschikbare ruimte op het mobieltje of de smartphone.

De kenmerken van elk mobiel apparaat zijn vastgelegd in een publiek beschikbare database, WURFL (Wireless Universal Resource FiLe). Wanneer een website wordt opgevraagd vanaf een mobiel apparaat stuurt het apparaatje ook gegevens mee over merk en type. Op basis van die gegevens wordt de beeldschermgrootte opgevraagd in de WURFL database, en weet onze applicatie wat de optimale weergave van de site is op het desbetreffende apparaat.

Nieuwsgierig? Check de website: www.fleetselect.nl op uw mobiel!