Twitterfeed of Hootsuite voor doorplaatsen RSS?

Het doorplaatsen van RSS feeds op Twitter, Facebook en andere sociale media gaat eenvoudig met producten als Twitterfeed en Hootsuite. Maar met de automatische faciliteiten voor doorplaatsen die vrijwel elk belangrijk social media platform heeft staan je berichten voor je het weet dubbel op je twitter-accounts. Wat is nu een goede aanpak?

RSS doorplaatsen via Hootsuite

RSS feeds met Hootsuite naar TwitterHootsuite is vooral bedoeld om eenvoudig tweets op meerdere accounts te plaatsen, en ze gelijk door te zetten naar je Facebook account, Facebook fan pages, Squarespace blog en nog verschillende andere sociale media. Maar Hootsuite kan ook RSS feeds doorplaatsen naar al deze kanalen, en gelijktijdig automatisch korte URLs aanmaken met een service als bit.ly. Simpelweg de feed invoeren en ingeven waar berichten moeten worden geplaatst volstaat.

Met Hootsuite kan ook in teams worden gewerkt aan het onderhouden van twitter accounts, en de tool biedt uitgebreide statistieken. Hootsuite is dus een uitstekende basis voor de inzet van Twitter als inbound marketing tool.

RSS doorplaatsen via Twitterfeed

twitterfeed voor doorplaatsen rss feed naar twitterTwitterfeed bestaat al wat langer en is in 2009 voorzien van een mooie nieuwe interface, en doorplaatsmogelijkheden naar Facebook. Doorplaatsen van RSS-berichten naar Twitter accounts is echter de belangrijkste functionaliteit van deze tool. Ook dat gaat weer heel simpel: ingeven van de feeds, twitterfeed toestemming geven om je Twitter-account te updaten, en vooruit met de geit.

Hootsuite of Twitterfeed?

Zowel Hootsuite als Twitterfeed doet wat het belooft, ook op het gebied van doorplaatsen van RSS-feeds. De belangrijkste verschillen liggen op andere gebieden. Hootsuite is vooral gericht op het managen van veel Twitter accounts en het doorplaatsen van RSS is een bijproduct, terwijl Twitterfeed dit als enige functie heeft.

Dus heb je alleen doorplaatsen van je feed nodig, kies dan voor Twitterfeed. Wil je ook je tweets beheren met een extern tool: kies dan voor Hootsuite, en laat Twitterfeed lekker links liggen.

En om nog even terug te komen op de inleiding: vergeet niet om het automatisch doorplaatsen vanaf bijvoorbeeld Facebook naar Twitter uit te zetten als je Twitter en Facebook voedt via Hootsuite; doe je dit niet dan staan je tweets dus inderdaad voor je het weet dubbel in je accounts. En jij maar zoeken hoe dat nou toch komt.