Practice what you preach

Net als u krijgen ook wij het eens in de paar jaar een onbedwingbare neiging om de eigen site weer eens grondig op de schop te nemen. Ook nu konden we ons niet langer beheersen en constateerden we opnieuw: leuk werk, maar tijdrovend, je wil het niet weten.

De site is qua vormgeving volledig herzien, en tevens volledig herbouwd op basis van het – ook al volledig hernieuwde – SitePublisher raamwerk. Dit biedt ons onder andere nog betere mogelijkheden dan het oude raamwerk. Zo kunnen we in het CMS nu heel eenvoudig korte URL’s invoeren, en loopt ook de koppeling van Twitter, Facebook, Analytics enzovoorts via dat CMS.

Blog en sociale media

We hebben de gelegenheid te baat genomen om productnieuws en ons commentaar op de toestand in de internetwereld wat beter te scheiden, dus ons halve blog van de oude site is nu een volwaardig blog geworden, met binnenkort ook reactiemogelijkheden en dergelijke.

Ook de integratie tussen onze eigen site en de sociale media is onder de loep genomen. We hadden hier toch weer een klassiek geval van de schoenmaker wiens kinderen blootsvoets lopen. Dus wel prediken over inbound marketing, maar niet zelf doen. Daar hopen we vanaf nu toch verandering in te brengen. U vindt ons op Twitter, Facebook en Linked-In. We gaan er voor zorgen dat dat het daar heel wat interessanter wordt dan de kale boel die het nu is op onze stekjes.

Binnenkort volgen ook onze andere sites: www.sitemanager-cms.nl en www.integrace-zoekmachinemarketing.nl. Met onze Shoxl webshop site www.shoxl.com zijn we trouwens ook heel druk bezig. 

Flickr Jumping Project

Op het vlak van beeldmateriaal hebben we ditmaal gekozen voor foto’s uit het Flickr jumping project. Dit project heeft inmiddels een kleine 20000 leden die samen zo’n 40000 foto’s delen. Onderwerp van de gezamenlijke interesse: mensen die springen, met geen andere reden dan te willen springen. Zo hoog, mooi of opvallend mogelijk.

Waarom wij dat leuk vinden? Dit project is een prachtig voorbeeld van de mobilisatiekracht van sociale media. En de foto’s zijn ook leuk natuurlijk.

Nadeel van dat Flickr voor gebruik op je site is natuurlijk de rechtenkwestie. Meestal is er standaard geen toestemming voor een dergelijk gebruik. Maar dat regelwerk levert ook weer leuke wereldwijde contacten op.

Tijdrovend allemaal, we zeiden het al. Maar goed, het resultaat is er naar onze mening ook weer naar. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast, en we hopen dat u dat gevoel deelt.