SEO met Sitemanager CMS deel 2: URL rewriting

URL rewriting (het opnieuw opbouwen van pagina-adressen met gebruik van belangrijke zoekwoorden voor die pagina) is cruciaal voor een goede vindbaarheid binnen Google. SiteManager CMS beschikt over geavanceerde faciliteiten voor URL rewriting.

In een korte serie over zoekmachinemarketing laten we aan de hand van SiteManager CMS zien hoe u een hoge positie binnen Google kunt bereiken. In deze aflevering gaan we in op het onderwerp URL rewriting.

URL rewriting

In deel 1 van deze serie hebben we aangegeven dat het belangrijk is dat de URL van een pagina uw belangrijkste zoektermen bevat. Wanneer op een andere site een verwijzing wordt geplaatst naar uw site zal de url vaak als link tekst worden ingezet. Met een zoekwoordrijk pagina-adres komen uw zoekwoorden dus voor in link-teksten die verwijzen naar uw pagina.

Dit is trouwens ook precies de reden waarom het zo belangrijk is om een zoekwoordrijke domeinnaam te kiezen. Zoektermen in links naar uw site zijn nog veel belangrijker dan de zoekterm in de domeinnaam of URL zelf.

SiteManager CMS kent geavanceerde mogelijkheden voor URL rewriting. In de YouTube video "URL Rewriting met SiteManager CMS” laten we zien welke keuzes u kunt maken.

U kunt deze video ook in Flash bekijken: URL Rewriting met SiteManager CMS (Flash). 


Meer informatie over URL rewriting met SiteManager CMS vindt u in eerdere artikelen en pagina's over dit onderwerp op onze site:

 

SEO met SiteManager CMS

Dit is deel 2 van een korte serie over zoekmachine-optimalisatie met SiteManager CMS. Deel 1 van de serie (SEO met SiteManager CMS: Introductie) behandelt de wijze waarop u zoektermen kunt verwerken in uw content. 

Zoekmachine-optimalisatie kan een uitdagende klus zijn, zeker voor zoektermen met veel concurrentie. Wanneer u simpelweg de eenvoudige richtlijnen in deze serie toepast legt u een solide basis voor een goede positie binnen Google, en zult u uw site in veel gevallen terug kunnen zien op de eerste pagina met zoekresultaten.