Updates van Shoxl webshop, SiteManager CMS, PrintManager

Ook in de zomer staat onze afdeling productontwikkeling niet stil. Van zowel SiteManager CMS, Shoxl Webshops als PrintManager zijn nieuwe releases uitgebracht.

Terwijl u heerlijk op het strand of aan het zwembad lag, hebben onze ontwikkelaars hard doorgewerkt aan nieuwe versies van onze belangrijkste software. Het resultaat: een hele berg nieuwe functionaliteiten. We zetten de belangrijkste ontwikkelingen graag voor u op een rijtje. 

Uitbreidingen Shoxl webshop (versie 2.5.1)

Het order-afhandelingsproces in de Shoxl webshop is grondig onder handen genomen. Het bestelproces bestaat nu uit 4 stappen. De (te) lange pagina waarop zowel de persoonsgegevens als de verzend- en betaalgegevens moesten worden ingevoerd is gesplitst in twee pagina's, één waarop alle prsoonsgegevens kunnen worden ingevoerd, en één voor alle verzend- en betaalopties. Op de laatste pagina kan nu ook een afwijkend verzendadres worden opgegeven. Boven de belangrijkste invoervelden kunnen bovendien nu toelichtende teksten worden ingevoerd.

De service van de shop richting klant is nog verder verbeterd met de mogelijkheid om bij een bestelling direct een bevestigings-sms te zenden naar de klant. Het blijft uiteraard mogelijk om ook de winkelier op deze wijze te attenderen op een binnengekomen bestelling.

Reacties in het gastenboek kunnen nu ook automatisch op de homepage van de shop worden geplaatst. Die plaatsing gebeurt na goedkeuring van de winkelier. Als er meer reacties in aanmerking komen voor plaatsing wordt er "ad random" één gekozen uit de beschikbare verzameling.

Uitbreidingen SiteManager CMS (versie 6.7)

De belangrijkste wijziging in SiteManager CMS is de mogelijkheid om versies van pagina-content bij te houden. Wanneer een contentvlak wordt opgeslagen blijven oudere versies van de content bewaard, en kan er eenvoudig naar een eerdere versie worden teruggesprongen. Het aantal versies is ongelimiteerd; standaard zijn de 5 laatste versies beschikbaar in de editor. 

Met de nieuwste versie van de editor is verder een aantal problemen opgelost die vooral optraden bij het wisselen van "design" naar "html-view", en vooral in Google Chrome. Verder is er gewerkt aan een verbeterde ondersteuning voor Safari Mobile, zodat SiteManager CMS ook op bijvoorbeeld een iPad goed werkt. U kunt uw site dus voortaan ook bijwerken met het iPadje op schoot, lekker op de bank genesteld (mocht u die behoefte voelen).

SiteManager CMS versie 6.7 is beschikbaar als beta-versie en wordt momenteel door een selecte groep gebruikers grondig aan de tand gevoeld. De versie zal direct daarna worden uitgerold naar alle SiteManager CMS gebruikers.

Uitbreidingen PrintManager (versie 1.8.1) 

PrintManager (onze software voor het transformeren van XML naar PDF bestanden) is voorzien van uitgebreidere logging, zodat complexe issues die kunnen optreden bij het afdrukken van PDF bestanden beter kunnen worden geanalyseerd. Verder werkt de Web File Collector (de component die de te transformeren XML bestanden ophaalt) inmiddels met POST ipv GET commando's. Deze wijziging is doorgevoerd omdat sommige proxy servers GET commando's cachen.

Klinkt een beetje technisch allemaal, maar de software is kortom nog weer een stukje betrouwbaarder en robuuster geworden. Rondom PrintManager is vrijwel al het ontwikkelwerk gericht op betrouwbaarheid en stabiliteit, zodat de software moeiteloos grote aantallen bestanden met 100% zekerheid kan verwerken tot PDF's.