EHAD bedrijfshistorie vastgelegd op Historom

De belangrijkste historische feiten rondom EHAD touringcarbedrijf op aansprekende wijze vastgelegd…

EHAD Touringcarbedrijf is opgericht in 1930 . In 1997 is het bedrijf overgenomen door de Hermes Groep.
Eind 2003 is door EHAD aan Shield Uitgeverij de opdracht vertrekt om de bedrijfshistorie vast te leggen en op een aansprekende wijze te presenteren. In een nauwe samenwerking tussen Shield, VPR en Integrace is vervolgens het concept van de “Historom” geboren; een interactieve presentatie van de belangrijkste historische feiten in het bestaan van de onderneming.

De Historom start met een geanimeerde compilatie van beelden en beschrijvende teksten, en stelt de gebruiker vervolgens in staat om zelf door de geschiedenis van het bedrijf te bladeren. Hiervoor is een innovatieve en aantrekkelijke gebruikersinterface gerealiseerd waarin alle feiten worden gepresenteerd.

Het succes van dit project heeft Shield doen besluiten om het Historom concept breder te gaan presenteren in de markt. Het is de verwachting dat in de nabije toekomst nog diverse ondernemingen het bedrijfsjubileum of het afscheid van een gewaardeerd directielid als aanleiding zullen zien om ook hún bedrijfsgeschiedenis op een Historom te presenteren.