Integrace introduceert Droptoprinter voor het op afstand printen van documenten (persbericht)

Droptoprinter is een klein en handig programma dat het mogelijk maakt om documenten via email naar een printer te sturen en automatisch af te drukken. Met Droptoprinter kan de printer thuis of op het werk dus op afstand worden gebruikt, bijvoorbeeld vanaf een mobiel apparaat zoals een iPad of smartphone. Droptoprinter is gratis, en per direct beschikbaar als bèta-versie.

Eindhoven/Son, 17 mei 2011 -- Droptoprinter is een eenvoudige oplossing voor het op afstand afdrukken van documenten. Bestanden die als bijlage bij een email naar een Droptoprinter adres worden gestuurd worden automatisch afgedrukt. Daarnaast worden deze bestanden automatisch opgeslagen in een door de gebruiker aangewezen mapje op de eigen computer.

Droptoprinter brengt dus afdrukmogelijkheden naar (mobiele) apparaten die geen directe toegang hebben tot een printer, zoals tablets en smartphones. Foto’s en documenten kunnen naar de eigen printer worden gestuurd, of naar elke andere printer met een bij de afzender bekend Droptoprinter adres.

Het programma is verder erg handig voor het volledig geautomatiseerd afdrukken van documenten die per mail worden verstuurd. Droptoprinter houdt de Droptoprinter mailbox in de gaten en komt in actie zodra er mail arriveert. Web-gebaseerde zakelijke toepassingen krijgen hiermee toegang tot alle lokale printers met een Droptoprinter adres.

Droptoprinter bestaat uit een component die wordt geïnstalleerd op een lokale computer, en een component op de Integrace servers. Na installatie krijgt een gebruiker direct een eigen Droptoprinter Box op de Droptoprinter Server. De Droptoprinter Client op de eigen computer houdt deze box in de gaten, haalt documenten die daar arriveren op, drukt ze af, en slaat ze op in een lokale map.

De toepassing is een uitstekend alternatief voor het recent door HP geintroduceerde ePrint, en voor de nog in ontwikkeling zijnde dienst van Google, Google Cloud Print. HP ePrint is uitsluitend beschikbaar voor geselecteerde  HP printers. Google Cloud Print is veelbelovend maar nog niet beschikbaar. Droptoprinter werkt met elk merk en type printer op alle Windows versies vanaf Windows XP.

De huidige bèta-versie van de software verwerkt PDF, XPS, en image bestanden (in de formaten PNG, GIF en JPG). Aan ondersteuning voor Microsoft Office bestandstypen (Word en Excel), en voor HTML, wordt momenteel gewerkt.  Het bèta-programma heeft als doel om inzicht te krijgen in additionele wensen van gebruikers, en om te toetsen of de software correct functioneert op alle platformen.

Droptoprinter is gratis voor persoonlijk gebruik. Voor zakelijke gebruikers zal na de beta-periode een commerciële licentie ter beschikking komen. De toepassing is per direct beschikbaar en kan worden gedownload vanaf www.droptoprinter.com.

Droptoprinter is een product van Integrace BV, leverancier van oplossingen voor online marketing en communicatie. Droptoprinter maakt onderdeel uit van een bredere familie van printoplossingen, die worden ingezet voor het afdrukken van facturen en pakbonnen vanuit webshops en andere webtoepassingen.

Meer informatie over Droptoprinter is te vinden op de Droptoprinter website, www.droptoprinter.com. Meer informatie over ontwikkelaar Integrace BV is beschikbaar op www.integrace.nl.