Site Spotlight: Keurmerkinstituut

Het Keurmerkinstituut is een onafhankelijke organisatie gericht op verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en accommodaties voor consumenten. Met een volledig vernieuwde site verbetert het Keurmerkinstituut de toegankelijkheid van informatie, en presenteert het deze in een eigentijdse vormgeving.

keurmerkinstituut kiest voor Sitemanager CMSHet Keurmerkinstituut is één van de belangrijke keurmerkinstituten die Nederland rijk is. Het instituut is gerechtigd voor diverse productgroepen het Milieukeur en het Komo Keur te verlenen. Voor de sector zorg en welzijn (incl. kinderopvang) beschikt het Keurmerkinstituut over een licentie van het HKZ-keurmerk, een van ISO 9001 afgeleid certificaat. Het Keurmerkinstituut onderhoudt nauwe contacten met de partnerorganisaties Consument en Veiligheid, Veilig Verkeer Nederland en NVVH, die in hun voorlichting het publiek attenderen op de meerwaarde van het eigen keurmerk "Goedgekeurd Keurmerkinstituut".  

De nieuwe site van het keurmerkinstituut (die te vinden is op www.keurmerk.nl) is vormgegeven en ontwikkeld door Integrace. Ook de hosting vindt plaats op onze servers, en de site wordt uiteraard onderhouden met Sitemanager CMS.

De site is vrij omvangrijk, en er is dan ook veel aandacht besteed aan het realiseren van een toegankelijke vormgeving en een heldere navigatie. De positieve reacties op de vernieuwde site maken duidelijk dat de belangrijkste doelstelling, het beter toegankelijk maken van de grote hoeveelheden informatie die een site als deze nu eenmaal moet aanbieden, volledig is bereikt.