Shoxl webshop release-info: Ogone, Sisow, Feedback Company, Facebook Like en meer

Met de recente release van onze Shoxl webshopsoftware is weer veel nuttige en interessante functionaliteit beschikbaar gekomen voor de webshophouder. We zetten de meest opvallende zaken graag voor u op een rijtje.

Een webshop openen is de wens van elke medelander, denken wij wel eens bij het bekijken van de hoeveelheid aanvragen voor een nieuwe winkel.  Nu maakt Shoxl het ook wel erg makkelijk en aantrekkelijk om zo’n webshop te openen. Een simpele winkel is met een paar klikken aangemaakt; en een geavanceerde shop wordt in nauwe samenwerking met u volledig gebruiksklaar opgeleverd.

Shoxl shops hebben een maatwerk uitstraling, maar zijn gebaseerd op een standaard raamwerk. Van dit raamwerk komen regelmatig nieuwe versies uit met interessante nieuwe functionaliteiten, die dan ter beschikking staan aan alle webshops. De leukste daarvan in de afgelopen maanden zijn de volgende.

  • Integratie met méér Payment Service Providers. Naast Buckaroo, Sisow,  MultisafePay en Mollie wordt nu ook Ogone ondersteund. Ook het aantal ondersteunde betaalmethodes via Sisow is fors uitgebreid. Daarmee is vrijwel elke in Europa gangbaar betaalmiddel nu ook inzetbaar in uw webshop. Op korte termijn verwachten wij nu ook achteraf betalen via AfterPay standaard aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we natuurlijk nog de directe koppelingen met iDEAL en PayPal. Bij shopinrichting kan worden aangegeven welke betaalmethodes in welk land worden geaccepteerd in de shop. 
  • Zoomen op productfoto's in Shoxl webshop smurfengoed.nl Inzoomen op productfoto’s. Naast de mogelijkheid om een lightbox in te zetten kan nu ook worden gekozen voor inzoomen op foto’s. Groot voordeel hiervan is dat u veel grotere foto’s kunt inzetten, waardoor details veel beter zichtbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld bij textiel van groot belang. Een voorbeeld implementatie ziet u op Smurfenshop van bedlinnenspecialist Goedlinnen.
  • Google Productfeed tbv Google shopping. Met de Google productfeed kunt u (via het Google Merchant Centre) uw producten tonen op Google shopping en in uw Google AdWords advertenties. Meer info daarover vindt u in  een blogitem op deze site: Productpromotie via Google Shopping met Shoxl Webshops.
  • Méér opmaakmogelijkheden. Door aanpassingen in de basis HTML is het nu veel eenvoudiger om bijvoorbeeld uw winkelmand in de header van de shop te plaatsen, of om de hele linkerkolom weg te laten en de productnavigatie elders te plaatsen. Webdesigners en resellers die met onze software werken hebben hiermee dus veel meer (creatieve) vrijheid gekregen.
  • Tonen van een Social Bookmarks bar. Onze nieuwe social bookmarks bar ondersteunt de Facebook Like button, en staat u toe om content eenvoudig door te plaatsen op Twitter, Hyves, Nujij, Google Bookmarks en Delicious. De Google +1 knop volgt heel binnenkort.
  • Standaard koppeling met Feedback Company. Klantenreacties zijn in het koopproces extreem belangrijk, en met de integratie met de Feedback Company is het voor Shoxl webshophouders zeer eenvoudig om een solide en grote verzameling klantenreacties op te bouwen. De presentatie in de shop is visueel geheel geintegreerd.
  • Product RSS feed. Naast de RSS feeds voor nieuws en andere modules kent de shop nu ook de Product RSS feed. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om uitbreidingen op het productassortiment te communiceren via alle social media.
  • Batchgewijs aanmaken couponcodes.  In het Shop Dashboard kunnen nu in één keer couponcodes worden aangemaakt en verzonden naar een grote groep klanten. Dit maakt het eenvoudiger om trouwe klanten te belonen met een kortingscode of waardebon.

De geavanceerde faciliteiten van de nieuwe versies zijn niet beschikbaar via het Shoxl control panel waarmee starters hun eigen webshop kunnen  inrichten. Vanaf Shoxl Standard verzorgen wij de inrichting van uw webwinkel, die volledig gebruiksklaar wordt opgeleverd. Tijdens die inrichtingsfase doorlopen wij samen met u de shop-inrichting, en draaien we aan de knoppen totdat de winkel volledig aan uw wensen voldoet.