Verhuizing hosting naar Datacenter Eindhoven

Om de sterke groei van ons serverpark te faciliteren is uitbreiding van onze rackruimte dringend noodzakelijk geworden. Een mooi moment om onze hosting omgeving volledig te verhuizen naar Interconnect’s gloednieuwe, hypermoderne en zeer energiezuinige Datacentrum Eindhoven.

Integrace beschikt over een professionele hosting omgeving. Alle hardware die wij inzetten voor onze klanten is op alle belangrijke onderdelen dubbel uitgevoerd, zodat storingen een minimale impact hebben. Onze servers worden 24/7 gemonitord. En alle hardware is ondergebracht in een streng beveiligd datacentrum in Den Bosch.

Redundantie van stroomgebruik en netwerkvoorzieningen

De opening van het Interconnect Datacentrum Eindhoven biedt ons nieuwe mogelijkheden om het kwaliteitsniveau van onze hosting nog weer een stapje hoger te brengen. Het centrum heeft uitmuntende stroomvoorzieningen:  alle cruciale componenten in het stroomproces zijn meervoudig uitgevoerd, zelfs tijdens onderhoud. Het interne  netwerk is volledig redundant glasvezel bekabeld, en er zijn meerdere 10 Gbps verbindingen met de internet backbone.

Hoogwaardige beveiliging

Het Datacentrum Eindhoven is voorzien van biometrische toegangscontrole. Het is onmogelijk om toegang te krijgen tot de serverruimtes zonder de benodigde autorisatie. Bezoekers worden zelfs gewogen bij het betreden en het verlaten van het pand, waarbij onverklaarbare gewichtsverschillen direct alarmbellen laten rinkelen.

Hosting met aandacht voor het milieu

Een belangrijke reden om onze servers onder te willen brengen in dit nieuwe datacentrum is de grote aandacht voor het milieu bij de realisatie en de operatie. Het Datacentrum Eindhoven is voorzien van de zeer milieuvriendelijke “direct free cooling” koeltechniek. Hierbij wordt deels gekoeld met buitenlucht. Het energieverbruik is daardoor heel laag, en men heeft zich vastgelegd op een verdere daling van dat energieverbruik van minstens 2% per jaar.

Overgang in november 2011

Prosecco bij opening datacenter eindhoven Het Datacenter Eindhoven wordt geopend op 23 november. Integrace is heel snel met de ingebruikname van de eigen hosting ruimte in dit rekencentrum: wij zijn zelfs de allereerste gebruiker, en al druk bezig met de benodigde infrastructuur. De voornaamste reden voor deze snelle overstap is onze behoefte aan extra rackruimte.

Wij grijpen elke gelegenheid voor een goed glas prosecco aan, en Interconnect gelukkig ook: op de foto ziet u (van links naar rechts)  Integrace medewerkers Erik Heemskerk en Frank Schipper proosten met Interconnect account manager Nick van den Heerik op de informele opening van het pand.

De verhuizing van onze servers van Den Bosch naar Eindhoven zal in onze standaard servicewindows plaatsvinden, midden in de nacht. Hoewel websites onvermijdelijk enige tijd offline zullen zijn, zal de overlast voor onze klanten daarmee zeer beperkt blijven.