Monique Collignon opent “brand store” bij wehkamp.nl

De Nederlandse mode-ontwerpster Monique Collignon ontwierp tot 2008 uitsluitend haute couture. In 2011 kwam daar een pret-a-porter collectie bij onder het label “MC Couture Light”. Per 7 december wordt deze collectie exclusief verkocht via Wehkamp.

Monique Collignon De Collignon-Wehkamp samenwerking werd groots gevierd met de opening van een “Wehkamp brand store” op de Amsterdamse PC Hooftstraat. In tegenstelling tot de verwachting van velen betrof het hier overigens geen traditionele stenen winkel, maar een voor één dag in die straat geparkeerde limousine (waarin op iPads naar de Collignon Store op wehkamp.nl kon worden gesurft).

De lancering van de samenwerking met Wehkamp is aangegrepen om ook de MC site eens fors onder handen te nemen. Vormgeving en realisatie van de nieuwe site was in handen van Integrace. Eerder maakte Monique Collignon al gebruik van een Integrace webwinkel voor de online verkoop van haar collectie. Met de verhuizing van de online verkoop van MC Couture Light naar Wehkamp zal deze webwinkel ingezet gaan worden voor de verkoop van o.a. accessoires.

Met de Wehkamp deal sluit Collignon aan in de rij van bekende mode-ontwerpers die zijn gaan samenwerken met bekende winkelketens. Denk aan Frans Molenaar met C&A,  en aan Lagerfeld en nu Versace bij H&M. Collignon is echter wel de eerste die kiest voor een pure e-tailer.  Ons inziens een gedurfde keuze, die blijk geeft van een goede visie op de ontwikkelingen op het gebied van online binnen het fashion segment.