Kipp & Zonen WordPress blog

Hoewel onze CMS software uitstekende blogmogelijkheden biedt, gebiedt de eerlijkheid ons om toe te geven dat een dedicated blogplatform als WordPress natuurlijk ook uitstekend kan voldoen :-). Sterker nog, als onze klanten willen gaan bloggen ondersteunen we ook graag bij de inrichting van WordPress.

WordPress is een gebruiksvriendelijk gereedschap, maar het inrichten van een blog vraagt ongemerkt toch om een redelijke technische bagage. Ook het vormgeven van een WordPress blog vergt een grondige kennis van vooral CSS. Het opzetten van het blog kan daarom toch het best worden overgelaten aan specialisten. Ook in dit geval wilde Kipp & Zonen graag een “turn-key” oplevering: dus een blog dat volledig klaar staat voor gebruik.

Uitgangspunt voor het Kipp & Zonen WordPress blog was dat dit visueel zou aansluiten bij de (ook door Integrace gerealiseerde) website www.kippzonen.com. Het standaard WordPress thema TwentyEleven biedt hiervoor een uitstekende basis, maar moest daarvoor natuurlijk wel worden voorzien van de elementen die kenmerkend zijn voor de website. Het gaat dan vooral om de kleurstelling, header, typografie, menu-positie en menu-opmaak. Dat dit aardig gelukt is ziet u hieronder, met links de website en rechts de (natuurlijk nu nog wat lege) blog kippzonen-blog.nl.

 

Kipp & Zonen Corporate Site     KippZonen WordPress blog  

 

Het realiseren van de blog vergde een doorlooptijd van slechts enkele dagen, en de kosten waren zeer beperkt. Voor het gebruik van het WordPress back-office is verder geen enkele technische kennis nodig. Aangezien blogs steeds belangrijker worden in online marketing zijn er dus zeer goede redenen om actief te worden op dit gebied.

Wilt u ook een corporate blog starten en heeft u behoefte aan de uitgebreide faciliteiten van een platform als WordPress? Dan is het goed om te weten dat u ook hiervoor prima terecht kunt bij Integrace. Oftewel: starten met schrijven dus maar!