RavenDB vs SQL Server

RavenDB is een “open source 2nd generation document DB”. De door RavenDB gehanteerde manier van data-opslag biedt potentieel grote voordelen bij het opvragen van data, en bij het ontwikkelen van data-intensieve applicaties. Het product is gebouwd in Microsoft .NET, en lijkt vooral voor .NET ontwikkelshops een prima alternatief voor SQL Server. Voldoende reden om RavenDB eens nader te bekijken dus.

 

RavenDB is een relatief jong product. Net als vergelijkbare DBMS’en als MongoDB neemt het product radicaal afstand van het relationele model als basis voor opslagstructuren. 

Voor een Microsoft  .NET development shop als Integrace is RavenDB aantrekkelijker dan de beschikbare alternatieven, omdat het product volledig in .NET is gebouwd.

Het document "RavenDB vs SQL Server" beschrijft de RavenDB architectuur op hoofdlijnen, en gaat beknopt in op de toepasbaarheid van RavenDB als alternatief voor SQL Server.
.

Dit document is geschreven als onderdeel van een interne evaluatie, en wordt hier gepubliceerd omdat andere Microsoft .NET ontwikkelshops mogelijk geinteresseerd zijn in onze bevindingen. De interne evaluatie van RavenDB omvat ook een praktijkproef. In een latere publicatie zullen wij ook de ervaringen uit deze praktijktest publiceren.

U kunt het document online lezen door het aan te klikken, of hier downloaden:

Download RavenDB vs SQL Server: toepasbaarheid RavenDB in Microsoft .NET ontwikkelshops