Recordmaand voor Omroep Brabant

Door Integrace geleverde systemen bewijzen zich onder de piekbelasting van de carnavalsmaand.

Een recorddag, een recordweek en een recordmaand. Nog nooit was de belangstelling voor de website van Omroep Brabant zo groot. In februari noteerde het statistiekprogramma een kleine 350.000 bezoeken en een dikke drie miljoen pageviews.

Reden voor die grote belangstelling was de speciale carnavalsspecial, die dit jaar voor de derde keer online was. In die special zat een jukebox met carnavalsmuziek, een moppentrommel, dagboeken van carnavalvierders en nog veel meer. Vooral de jukebox was populair.

Tim Zunneberg, coördinator nieuwe media bij Omroep Brabant, heeft een duidelijke verklaring voor het succes van “zijn” carnavalswebsite. “Allereerst zorgt carnaval bij jong en oud voor een echt Brabant-gevoel. Mensen weten dat wij dat Brabant-gevoel uitstralen. Op radio, op televisie, maar ook op internet. Daarnaast zijn er zoveel carnavalswebsites, dat mensen behoefte hebben aan een centrale plek. Wij bieden die plek. ”

De Omroep Brabant portal is ontwikkeld door Integrace, dat ook de hosting verzorgt. In deze topmaand heeft het systeem bewezen ook onder piekbelastingen uitstekend te blijven presteren. De hoge bezoekersaantallen hadden geen gevolgen voor de snelheid waarmee opgevraagde pagina’s werden gepresenteerd aan bezoekers, en het systeem is betrouwbaar en stabiel blijven functioneren.