Generatie catalogus voor inkoopcombinatie Necomij

De Integrace multi-channel publishing oplossingen vormen nu ook de basis voor omvangrijke productcatalogi voor de inkoopcombinaties Necomij (Ivana) en Zevij. Via EZ-Base leveren wij geavanceerde software waarmee in enkele minuten omvangrijke en complexe productcatalogi kunnen worden gegenereerd.

Necomij is een inkooporganisatie voor groothandels en speciaalzaken in ijzerwaren, bouwbeslag, hang- & sluitwerk, verven, gereedschappen, machines en bevestigingsmaterialen. Necomij bestaat uit circa 25 ondernemingen met in totaal circa 80 vestigingen, verspreid over heel Nederland. Bindende factor voor de leden is het eigen merk Ivana.EZ-Base: productdata, webshops en catalogi

Necomij productcatalogus generatie

Necomij is één van de partijen die aan de basis staat van EZ-base. EZ-base onderhoudt een centrale productendatabase voor de technische groothandel. De gestandaardiseerde en geclassificeerde data in deze productendatabase is uiteraard een uitstekende basis voor zowel webshops als gedrukte catalogi.

De EZ-Base productendatabase (EZ-Catalog) en alle beheersoftware daaromheen is ontwikkeld door Integrace. Daarnaast levert Integrace via EZ-Base standaard webshops die zijn gekoppeld aan EZ-Catalog, en nu ook software voor de productie van gedrukte catalogi.

 


Geautomatiseerde catalogusproductie

Als basis voor dit productieproces is gekozen voor XSL-FO, een technische standaard. Vanuit EZ-Catalog wordt alle benodigde productdata beschikbaar gesteld in XML-formaat. De opmaak van publicaties is vastgelegd in templates. Door een template te combineren met de productdata wordt XSL-FO gegenereerd, die vervolgens wordt omgezet in een drukklare catalogus in PDF formaat.

Dit proces is vrijwel volledig geautomatiseerd. Het genereren van een catalogus neemt niet meer dan enkele minuten in beslag, ook als het gaat om zeer omvangrijke catalogi.

De Necomij Ivana catalogus telt circa 400 pagina’s en 963 artikelgroepen. Voor Necomij-lid Polvo (zes bedrijven, circa 30 vestigingen) is inmiddels ook een catalogus in de maak. De 2400 artikelgroepen die Polvo opvoert vergen iets meer dan 1000 pagina’s. Ook inkoopcombinatie Zevij maakt inmiddels gebruik van de software om een catalogus van circa 1200 pagina’s met daarop 3000 artikelgroepen en een kleine 10000 artikelen te genereren.Integrace multi-channel publishing oplossingen

Integrace is al geruime tijd actief op het gebied van productdatabeheer en multi-channel publishing. Met ProductManager levert Integrace een volledig inrichtbare standaard oplossing voor productdata management. Deze productdata kan worden gebruikt als de basis voor webshops, en tevens als de basis voor drukwerk. Op beide gebieden levert Integrace verschillende standaard oplossingen.