Websites en Actiesite voor LenGo Automotive Group

LenGo Automotive Group is met 1050 medewerkers in 5 landen actief als totaalleverancier voor de bedrijfswagenbranche. Met een set van volledig vernieuwde websites legt LenGo een solide basis voor verdere uitnutting van internet als marketing- en verkoopkanaal.

LenGo Automotive Group  is onder diverse merknamen actief in de markt. De groep  is momenteel met ongeveer 1050 medewerkers actief in 5 landen: Nederland, België, Duitsland, Polen en Rusland. LenGo is gespecialiseerd in de levering en het onderhoud van DAF Trucks, maar voert ook de merken Fiat, Iveco en Volkswagen. 

Alle merken zijn met een eigen uitstraling en eigen websites actief in de markt. Het was gewenst om hier meer eenheid in te krijgen. Hiervoor is een vast stramien ontworpen, waarbinnen de diverse bedrijfsonderdelen zich toch zelfstandig onder eigen merk/logo kunnen profileren. Hoewel de verschillende websites overduidelijk tot dezelfde familie behoren, beschikken de verschillende bedrijfsonderdelen toch over grote vrijheden qua site-structuur, site-content en faciliteiten.

Eind 2012 is de eerste site uit de nieuwe familie live gegaan, voor het belangrijke bedrijfsonderdeel Lengo Truckparts. In diezelfde periode is een actiesite gerealiseerd volgens het nieuwe stramien, gericht op de online verkoop van de DAF LF 45 Truck. U leest er elders op deze site meer over.


De Burgh website

In april 2013 is de verzameling sites uitgebreid met een website voor het Camper Service Center, en per vandaag is er weer een nieuwe loot aan de stam: de website voor De Burgh. De Burgh is met 3 vestigingen een  bekende naam in de regio Eindhoven. 

     


DAF XF Actiesite

Verder is deze week ook weer een nieuwe actie gestart, ditmaal gericht op het nieuwe DAF model, de DAF XF. Voor deze actie is een website plus AdWords campagne gerealiseerd, die de overige uitingen (mailingen, advertenties, sociale media) completeert en versterkt. 

Hierbij wordt het rendement van alle ingezette kanalen, zowel online als off-line, nauwgezet gevolgd en gedetailleerd geanalyseerd.SiteManager CMS: centraal CMS voor alle Lengo bedrijven

Alle content in de websites van de Lengo Group wordt onderhouden in één centraal CMS, SiteManager CMS. SiteManager CMS is volledig inrichtbaar naar specifieke wensen van de gebruiker, zonder dat daarvoor hoeft te worden geprogrammeerd. SiteManager biedt dus maatwerk zonder de nadelen daarvan. 

Het Lengo CMS bevat inmiddels een fors aantal modules. Hieronder ziet u een impressie, waarbij de module-lijst (links) is uitgeklapt zodat alle modules zichtbaar zijn, en waarbij de nieuwsmodule actief is.