Redesign Shoxl e-commerce platform en website

Het Shoxl e-commerce platform is de laatste maanden compleet technisch herbouwd. Doel van deze vernieuwing is het nog beter mogelijk maken van online succes voor de klant.

Voor optimaal resultaat is Shoxl opgebouwd met de nieuwste technieken en unit getest. Schaalbare software met een hoge performance die ook nog eens volledig uitbreidbaar en aanpasbaar is.  

 

Performance

Een zeer belangrijke eigenschap van de nieuwste generatie webshop techniek die Shoxl brengt, is de hoge performance en schaalbaarheid ten opzichte van traditionele webshop software van de bekende leveranciers. Een bekende ergernis bij deze traditionele webshop software is bijvoorbeeld de responsetijd op het moment dat er veel bezoekers in de webshop zijn. Door gebruik van RavenDB zijn hoge bezoekersaantallen en omvangrijke product assortimenten geen probleem voor Shoxl webshops. De webshop is snel en blijft snel met veel bezoekers op de site.

Techniek

Shoxl is gebaseerd op .Net technologie, een open source software framework van Microsoft. Voor het beheer van de webshop wordt gebruik gemaakt van Integrace’ eigen beheersysteem Vendisto.

In tegenstelling tot de eerdere versies van Shoxl, en tot veel andere bekende webshop software, is het met Shoxl mogelijk om producten een onbeperkt aantal productkenmerken toe te schrijven. Met deze productgroepen worden automatisch filters gegenereerd en artikeltabellen aangemaakt. Een unieke feature waar de webshopbeheerder en de consument veel baat bij zullen hebben.

Het Shoxl framework is volledig aanpasbaar en uitbreidbaar. Door gebruik van de Shoxl SDK kunnen developers het systeem gebruiken voor de implementatie van eigen elementen en uitbreiding of aanpassing van de webshop software.

Doelgroep

Het platform richt zich essentieel op het MKB segment; serieuze online bedrijven die willen groeien. Shoxl biedt daarom een platform met alle mogelijke features nodig voor online succes standaard in het pakket. Ook wordt het design van de webshop altijd door professionele vormgevers ontworpen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van templates waar de webshopbeheerder zelf mee aan de slag moet, want het uiterlijk van de webshop is bepalend in de online verkoop. Alle Shoxl webshops zullen volledig responsive zijn, zodat webshopbeheerders gemakkelijk met de tijd mee kunnen en optimaal op smartphones of tablets bekeken kunnen worden.

Het Shoxl platform is nu te verkrijgen als Shoxl Cloud onder een maandprijs, en voor de ondernemer die de hoogste eisen stelt aan zijn platform is er de Shoxl Enterprise Edition.

Website

Bij een vernieuwing van het product hoort natuurlijk ook een vernieuwing van de website. Sinds 14 mei is de nieuwe website van Shoxl live, op www.shoxl.com