Nieuwe features in Solr Site Search

Solr Site Search is een door Integrace ontwikkeld alternatief voor Google Site Search. In de nieuwste release kan nu ook worden gezocht binnen PDF-bestanden, en is het mogelijk om de positie van een zoekresultaat in de zoekresultatenlijst te beïnvloeden.

Solr Site Search (of “Solr-as-a-Service”) is een laagdrempelige en snel toepasbare oplossing voor grotere sites die geavanceerde zoekfaciliteiten willen aanbieden. De toepassing is gebaseerd op Apache's open source zoekplatform Solr. Solr-as-a-Service biedt dit zoekplatform aan als cloud oplossing. 

Net als bij Google Site Search kan daarmee dus snel en zonder moeilijke implementatiewerkzaamheden een krachtige zoekmachine worden aangeboden op websites.

Voordelen Solr Site Seach

Solr Site Search biedt daarnaast forse voordelen boven de populaire oplossing van Google. Allereerst biedt Solr een veel grotere controle over zoekresultaten. Er kan exact worden bepaald wat er wordt geïndexeerd, en ongewenste indexatie kan eenvoudig worden voorkomen. Als er toch iets over het hoofd is gezien kunnen ongewenste resultaten direct worden verwijderd. Daarnaast kan de oplossing ook worden ingezet voor besloten (niet voor Google toegankelijke) delen van websites. En tenslotte is Solr Site Search bij hoge zoekvolumes ook nog een veel goedkoper dan Google Site Search. 

Voor een uitgebreidere vergelijking van Google Site Search en Solr Site Search verwijzen wij u graag naar andere artikelen op deze site: "Solr: uitstekend alternatief voor Google Site Search" en "Solr-a-a-Service: razendsnel zoeken voor websites en intranetten".

Nieuwe release zoekplatform

In de nieuwste release van Solr Site Search kunnen nu ook PDF documenten eenvoudig worden geïndexeerd. Daarnaast kan nu via de Solr-as-a-Service interface gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die Solr biedt om zoekresultaten te "boosten" (hoger te plaatsen) in een zoekresultatenlijst.