Overzichtelijke website gerealiseerd voor Certificaten.org

Certificaten.org is een kennisbank gekoppeld aan de database van EZ-base. Het doel van de website is om alle verschillende verplichte certificaten voor leveranciers van bouwproducten gemakkelijk en overzichtelijk aan te bieden voor alle vakhandels. Op de website zijn verplichte documenten als DoP certificaten, veiligheidsinformatiebladen, en CE-markeringen gemakkelijk en gratis te vinden voor alle leden van de website.

Certificaten.org logo  Sinds 2013 zijn fabrikanten in de bouw verplicht CE-markering te gebruiken op alle bouwproducten. Elke distributeur is verplicht aan te tonen dat de producten die vallen onder een Europese norm voldoen aan de eisen en de fabrikant moet deze documenten beschikbaar stellen aan de vakhandel. Met de website Certificaten.org hebben initiatiefnemers Ferney, Transferro en Zevij-Necomij het doel de toegankelijkheid van deze verplichte documenten gemakkelijker te maken voor leveranciers én afnemers.

Eenvoudig en doelgericht

Om het uploaden en opvragen van certificaten eenvoudig en snel te kunnen doen realiseerde Integrace voor Certificaten.org een overzichtelijke website, waarbij doelgerichtheid bovenaan staat. Leveranciers kunnen via het inlogsysteem hun documenten uploaden op de database. Afnemers kunnen deze documenten gratis downloaden door lid te worden van de website. Op deze manier zijn de documenten veilig opgeslagen, maar kunnen ze ook eenvoudig en snel opgevraagd worden door behoevende bouwprofessionals. De website is volledig responsive, en kan dus ook gemakkelijk op de werkvloer op mobiele apparaten gecheckt worden. Ook dit is bedoeld om het opzoeken van de verplichte certificaten snel en makkelijk te maken. 

Doordat alle noodzakelijke documenten en certificaten nu op één plaats beschikbaar zijn, hoeven leden van de website hun kostbare tijd niet aan administratieve taken te verliezen. Door de koppeling met EZ-base kunnen leden de certificaten uploaden in hun account. Zij kunnen de documenten koppelen aan het assortiment dat onderhouden kan worden in EZ-base. 

Meer over Certificaten.org vindt u hier.