Release SiteManager versie 7

De nieuwste versie van SiteManager, versie 7, wordt binnenkort gereleased. De veranderingen en verbeteringen die deze versie met zich mee brengt zijn vooral bedoeld om de User Experience te verbeteren. Gebruiksgemak is dus één van de belangrijkste onderwerpen van deze update.

SiteManager oud en nieuw interface 

SiteManager’s nieuwste release brengt een redesign van het interface. Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is, is er een groot verschil tussen de vorige en de huidige versie. Een volledig nieuw kleurenschema en nieuwe icoontjes zorgen voor een modernere uitstraling. Het nieuwe design van het interface van SiteManager is in lijn met de stijl van Windows 8, met gebruik van Metro iconen. Het kleurenschema heeft meer contrast en duidelijke functiekleuren. Zo zijn bijvoorbeeld actieve knoppen anders gekleurd dan inactieve knoppen, wat duidelijkheid en rust geeft. 

SiteManager interface

Naast een redesign van het interface, is ook de nieuwste versie van de HTML editor geïmplementeerd. Hierbij is gekozen voor de Metro Windows 8 interface, die aansluit bij de algehele stijl van de nieuwe versie van SiteManager. Ook is de horizontale scrollbar uit de editor verwijderd, voor een rustigere uitstraling. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden in de module items, zoals het aanmaken van tabellen. Ook is het mogelijk om zelf namen te definiëren voor de verschillende CSS stijlen waaruit gekozen kan worden in de editor. De verschillende stijlen kunnen verwarrende namen hebben, dus is het handig eigen namen toe te kennen aan verschillende CSS classes.

SiteManager CSS class

Naast de vernieuwing van het uiterlijk van het SiteManager interface zijn er ook enkele veranderingen doorgevoerd die aanzienlijk zullen bijdragen aan het gebruiksgemak:

  • Bij het selecteren en invoegen van afbeeldingen in de tekst editor wordt nu een preview van de aflevering weergegeven. Ook is de zoekfunctie in de lijst met afbeeldingen verbeterd.
  • Pagina’s in de websitestructuur worden niet meer automatisch na een jaar gearchiveerd.
  • E-letters kunnen nu verzonden worden met MailChimp.
  • Wanneer een nieuwe pagina wordt aangemaakt, wordt een preview gegeven van de gekozen template.