Thuiswinkel.org krijgt flexibeler CMS met SiteManager CMS

Webwinkel keurmerk en belangenvereniging Thuiswinkel.org heeft gisteren een gloednieuwe website gepresenteerd. Integrace ontwikkelde voor Thuiswinkel.org een responsive website, die door verschillende doelgroepen optimaal gebruikt kan worden. Deze website wordt beheerd met SiteManager CMS.

Wat is Thuiswinkel.org?

Thuiswinkel.org is een belangenvereniging voor webwinkels in Nederland en beheerder van het kwaliteitskeurmerk voor betrouwbare webwinkels: het Thuiswinkel Waarborg.
Thuiswinkel.org website realisatie Integrace

Leden van Thuiswinkel.org mogen het Thuiswinkel Waarborg op hun website voeren. Ook dient Thuiswinkel.org als kennis- en adviesorgaan en worden de belangen van leden door Thuiswinkel.org behartigd. Voor online consumenten is het Thuiswinkel Waarborg van belang, dat hen vertelt of een webshop betrouwbaar is. Hierdoor kunnen consumenten met vertrouwen online shoppen bij bedrijven met het Thuiswinkel Waarborg

Thuiswinkel.org behartigt de belangen van webshopeigenaren en hun klanten. De website van Thuiswinkel.org moet dus een betrouwbare bron voor beide partijen zijn. Het is voor consumenten belangrijk dat zij snel kunnen controleren of een webshop inderdaad betrouwbaar is. Dit vergroot het vertrouwen en bevordert op die manier het online winkelen. Voor webwinkeliers en andere in ecommerce geïnteresseerden is de website een belangrijke bron van kennis en een platform voor kennisuitwisseling.

Flexibel CMS en responsive website

Thuiswinkel.org was op zoek naar een flexibeler, sneller en efficiënter CMS. Na een grondig selectietraject is gekozen voor SiteManager CMS van Integrace. SiteManager CMS is modulair opgezet, waarbij naar behoefte modules bijgeschakeld en aangepast kunnen worden. SiteManager CMS is daarmee volledig aan te passen aan specifieke eisen van een partij als Thuiswinkel.org zonder dat er maatwerk nodig is. Bij Thuiswinkel.org komt deze flexibiliteit onder andere tot uiting in de toepassing van de standaard  Formuliergenerator van SiteManager CMS. Deze is met enkele aanpassingen geschikt gemaakt voor het geautomatiseerd genereren van de Algemene Voorwaarden voor webshops.

Naast een nieuw CMS wilde Thuiswinkel.org ook het front-end van de website vernieuwen, en vooral: dit geschikt maken voor mobiele apparaten. Dit is gerealiseerd door een responsive website te ontwikkelen, die kan schalen naar alle (mobiele) apparaten. Door de grote hoeveelheid templates van de omvangrijke website van Thuiswinkel.org was het ontwikkelen van een volledig responsive versie voor deze website een uitdaging. Met enige trots kunnen we echter melden dat dit traject succesvol is afgerond, Hierdoor kunnen online consumenten bijvoorbeeld nu op alle apparaten de Thuiswinkel Waarborg certificaten checken. 

Thuiswinkel website homepage    
Thuiswinkel Bedrijven pagina

 

Toegankelijkheid

De website van Thuiswinkel.org moet toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook voor bezoekers met een visuele of andere lichamelijke beperking. Daarom is er extra aandacht besteed aan het volledig toegankelijk te maken van de website. Het is gelukt de uitgebreide website van Thuiswinkel.org toegankelijk te krijgen volgens de hoogste standaarden: Stichting Accessibility heeft het waarmerk Drempelvrij niveau A toegekend, waarmee de website voldoet aan de webrichtlijnen en is gecertificeerd als volledig toegankelijk. Met deze prestatie heeft Integrace het label toegankelijke webbouwer gekregen.