Krachten gebundeld voor de ontwikkeling van nieuwsplatform RegioGrid

Vijf omroepen, één platform. Dat is de doelstelling van samenwerkingsverband RegioGrid, bestaande uit de omroepen RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, Omroep West en RTV Rijnmond. Deze omroepen hebben hun krachten gebundeld voor de totstandkoming van een online nieuwsplatform. Dit platform zal ontwikkeld worden door Integrace.

Logo nieuwsplatform RegioGrid  

Door de krachten te bundelen delen de omroepen de kosten, en kunnen zij een optimaal platform laten ontwikkelen dat uitblinkt in snelheid en bereikbaarheid. Door het delen van kennis en nieuws onder de omroepen wordt de snelheid van het brengen van nieuws bevorderd en kan actualiteit gegarandeerd worden.

Er zal gebruik worden gemaakt van content syndicatie, waarbij dus alle vijf partijen nieuwsberichten kunnen plaatsen op hetzelfde platform.

RegioGrid streeft naar optimale bereikbaarheid. Daarom zal de website ook op mobiele apparaten snel te raadplegen zijn zonder een verlies van functionaliteiten. Vanuit een mobile-first strategy wordt een responsive website opgebouwd die mee schaalt met alle beeldscherm formaten.

Integrace heeft al ervaring met de nieuwswebsite van Omroep Brabant. Ook hier is snelheid en bereikbaarheid van het grootste belang, aangezien een nieuwswebsite de verantwoordelijkheid heeft het publiek te informeren ten tijde van groot nieuws. De website van Omroep Brabant wordt al sinds 2003 beheerd door Integrace, en sinds die tijd zijn de bezoekersaantallen flink gestegen met incidentele pieken die bij nieuwswebsites horen. Cruciaal voor een nieuwswebsite is dat zij ook bij breaking news de hoge bezoekersaantallen die daarbij horen kunnen verwerken, en hun publiek dus van informatie kunnen blijven voorzien. Met Omroep Brabant slaagde Integrace er tot nu toe in de bezoekersaantallen ook bij hoge pieken te blijven verwerken.  

Het online platform van de vijf omroepen is op dit moment in ontwikkeling. Houd de Integrace website in de gaten voor meer informatie over de release van de RegioGrid website.