Google waardeert het belang van mobiel-vriendelijke websites op

Met de tag "Mobile-friendly" die in de snippets in de zoekresultaten komen te staan, wordt aangegeven of een website goed op mobiel te openen is. Deze tag wordt momenteel wereldwijd uitgerold en zal straks in alle zoekresultaten verschijnen voor de meta tag.

Google heeft de uitrol van haar “Mobile-Friendly” tag officieel aangekondigd op de Webmaster Central Blog. Met een voorbeeld wordt getoond hoe mobiel-vriendelijke zoekresultaten er straks uit zien:

Mobile-friendly tag voorbeeld

 

Met deze “Mobile-friendly” tag geeft Google dus aan meer nadruk te gaan leggen op websites die het op mobiel ook goed doen. Om in aanmerking te komen voor de tag moet de website volgens Google:

  • Geen gebruik maken van software die niet (goed) werkt op mobiel, zoals Flash.
  • Tekst gebruiken die te lezen is zonder inzoomen.
  • De website schalen naar schermgrootte, zodat gebruikers niet horizontaal hoeven te scrollen of inzoomen.
  • Links ver genoeg uit elkaar plaatsen, zodat deze ook met vingers gemakkelijk aangeklikt kunnen worden.

Naast deze tips op de Webmaster Central Blog heeft Google nu ook een Mobile-friendly test online geplaatst, en een Mobile Friendly Developers Guide. Hiermee wordt nogmaals het belang van mobiel vriendelijke websites benadrukt door Google. We kunnen wel stellen dat websites die op dit moment niet mobiel vriendelijk zijn, of in het proces zijn dat te worden, niet meer van deze tijd zijn. Deze zullen het in de zoekresultaten uiteindelijk gaan verliezen van de écht mobiel-vriendelijke websites als Google deze weg doorzet.