Redesign voor Shoxl webwinkel Huysshop.nl

Met een standaard Shoxl webshop hoef je geen standaard design te hebben. De Huysshop heeft een redesign ondergaan, en heeft nu een volledig nieuw design dat nog steeds op dezelfde ondergrond rust.

Huysshop logo 
Hoewel de webwinkel van de Huysshop qua uiterlijk veel is verandert, is het nog steeds exact dezelfde shop. Het is met een standaard Shoxl shop namelijk mogelijk het design volledig met CSS te realiseren. Zo heeft de webshop nu een modern uiterlijk gekregen in flat design, waarbij een nieuw kleurenpalet is toegepast. Doelstelling van het vernieuwde interface is een frissere en heldere uitstraling, die voor gebruikers duidelijker is en uiteindelijk voor meer conversies zal zorgen. Gebruikers worden minder afgeleid en beter op de conversieknoppen gewezen. 

Flat design 

Flat design is een design stijl voor onder andere interfaces, waarbij geen driedimensionale elementen, zoals drop shadows, worden gebruikt. Bij flat design hoort een minimalistisch gebruik van simpele elementen, typography en kleuren. Hierdoor wordt een gestroomlijnd en efficiënt interface gecreëerd, waarbij gebruiksgemak hoog in het vaandel staat. Eén van de redenen dat we flat design de laatste tijd heel vaak op websites zien, is dat het zich heel goed leent voor responsive toepassingen. Door het minimalistische karakter van deze stijl hebben de elementen een snelle laadtijd, zijn ze gemakkelijker te schalen, en zien ze er op grote beeldschermen nog steeds scherp uit.

Standaard shop met eigen uitstraling

De Huysshop maakt het mogelijk voor klanten om zelf hun huis te verkopen tegen vaste tarieven. Deze webshop biedt dus geen tastbaar product aan, maar een dienst. Dat hier behoefte aan is blijkt wel aan het succes van de Huysshop, dat inmiddels in de top 20 van Nederlandse makelaars staat.

Op de afbeeldingen hieronder zijn het oude en nieuwe design van de Huysshop te zien. Zoals te zien is het uiterlijk van de website volledig vernieuwd, terwijl hier enkel CSS voor is gebruikt. Met een standaard Shoxl shop kan dus een website gecreëerd worden met een geheel eigen uitstraling. 

Oud design Huysshop
Nieuws design Huysshop

 

Zoals te zien in de afbeeldingen is naast het toepassen van flat design en een nieuw kleurenpalet ook de indeling van de website iets aangepast. De kolom aan de rechterkant van de website is weggehaald, zodat de middenkolom nu breder is. De topnavigatie is vernieuwd, en onder aan de pagina zijn footer images  toegevoegd. Ook is het logo van de Huysshop opgepoetst, passend bij het redesign van de website.