Nieuwswebsite Omroep Gelderland als eerste RegioGrid deelnemer live

RegioGrid is een initiatief van de omroepen RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, Omroep West en RTV Rijnmond, die met één online strategie een optimaal nieuwsplatform willen realiseren. Omroep Gelderland is de eerste regionale omroep van deze vijf die live is gegaan. De andere omroepen volgen nog.

Logo nieuwswebsite Omroep Gelderland

De leden van het RegioGrid initiatief maken gebruik van een gedeelde infrastructuur en een gezamenlijk ontwerp. Het ontwerp van de nieuwswebsite is gemaakt vanuit een mobile-first strategie. De nieuwe website van Omroep Gelderland is nu dan ook volledig responsive.

De nieuwswebsite is op alle devices te gebruiken, zonder verlies van kwaliteit. Een dergelijke grote nieuwswebsite volledig responsive bouwen is geen geringe opgave. Voor de omroepen is een publicatieplatform gerealiseerd waar zij hun content kunnen bewerken en delen. Met deze content syndicatie worden kosten bespaard, terwijl actualiteit en snelheid gewaarborgd blijven.

De website van Omroep Gelderland maakt deel uit van de gedeelde infrastructuur van RegioGrid en wordt volledig in de cloud gehost. Door slim gebruik van Cloud hosting en daardoor dynamische server-inzet, kunnen lage hosting kosten gerealiseerd worden. Toch is er genoeg capaciteit om zelfs de grootste gebruikersgolven te verwerken. In geval van bijzondere gebeurtenissen in de regio blijft de website dus optimaal beschikbaar voor de nieuwslezers, zónder dat er op de responsetijden van de website wordt ingeleverd. Voor een nieuwswebsite is bereikbaarheid en snelheid van cruciaal belang, zeker in tijden van breaking news. Met haar nieuwe website is Omroep Gelderland ervan verzekerd haar bezoekers te allen tijde te kunnen voorzien van het laatste nieuws.