Tweede RegioGrid deelnemer RTV Drenthe zonder problemen live

Vanochtend om 06:00 is opnieuw een RegioGrid website live gegaan. Dit keer was RTV Drenthe aan de beurt. We hebben nu nog drie omroepen te gaan (Omroep West, RTV Noord en RTV Rijnmond) tot alle RegioGrid deelnemers live zijn.

Aan de voorkant van de website van RTV Drenthe is enkel aan de vormgeving te zien dat de website is veranderd. Aan de achterkant echter, is werkelijk álles vernieuwd. Net als bij Omroep Gelderland is er voor RTV Drenthe een volledig nieuw publicatieplatform gerealiseerd dat gebruik maakt van content syndicatie. Deze platformen maken deel uit van de gedeelde infrastructuur van RegioGrid.

RTV drenthe infographic

Snelheid van het nieuwsplatform

De belangrijkste hervormingen hebben met name te maken met snelheid en bereikbaarheid. Twee cruciale eigenschappen voor een nieuwsplatform. Nieuwsberichten kunnen met dit nieuwe platform direct vanuit het newsroom systeem aangeboden worden aan de website. Nieuwsberichten zijn direct online beschikbaar. Ook wordt er bij het publiceren van nieuws direct een tweet verzonden, mét de link naar het nieuws-item erin. Dat betekent dat wanneer op de publiceerknop gedrukt wordt, er naast het nieuwsbericht ook binnen enkele seconden een tweet online staat.

Naast een nieuw platform is ook het nieuwe systeem voor de mobiele apps gelanceerd zonder problemen. RTV Drenthe is volledig beschikbaar op Android phone en tablet, op iOS iPhone en iPad, en op Windows phone en desktop.

Bereikbaarheid van het nieuwsplatform

Evenals de nieuwswebsites van Omroep Brabant en Omroep Gelderland is de website responsive. Dankzij de gezamelijke infrastructuur kan er bij Omroep Gelderland en RTV Drenthe bijgeschaald worden wanneer er bezoekerspieken zijn. Zo is het nieuws altijd én op ieder device te checken. In het geval van breaking nieuws kan het nieuws dan ook overal (op mobiel) worden geopend, zal de website continue beschikbaar blijven en zelfs zijn snelheid behouden.