RegioGrid omroep RTV Noord onthult nieuwe website

Het was weer vroeg dag vandaag voor enkele van onze collega’s, want vanochtend om 06:00 uur is RTV Noord live gegaan. Ook deze live-gang is voorspoedig voorlopen, en op enkele details na is de nieuwswebsite volledig gelanceerd.

Overzichtelijkheid en responsiveness

Logo van RTV Noord

RTV Noord lanceerde vandaag een website die volledig vernieuwd is aan de voorkant én de achterkant. Speerpunten van de vernieuwde website zijn de verbeterde navigatie en toegankelijkheid op alle beeldschermen en toestellen. Het nieuwe design is moderner, overzichtelijker, en maakt gebruik van grotere visuals.

Om de overzichtelijkheid te verhogen is gekozen voor een intuïtief ontwerp, waarbij de populairste onderdelen prominent aanwezig zijn. Door de navigatie te veranderen zijn nieuws, weer, radio en televisie snel te bereiken. De populairste nieuwsberichten zijn snel te vinden aan de rechterkant van de website. Wanneer de website op een smartphone wordt geopend, wordt er een "hamburger menu" getoond in plaats van de volledige navigatie. Zo blijft de nieuwswebsite overzichtelijk, ook op kleinere beeldschermen.

Door de responsive website werkt de website optimaal op desktop grootte, maar óók op alle smartphones en tablets. Naast de mobiele website is er voor iOS en Android ook een app van de omroep beschikbaar. Voor Windows Phone bestaat er geen app, wel kan de mobiele website aan het startscherm worden toegevoegd.

Door de intuïtieve navigatie en het responsive ontwerp is de nieuwswebsite een stuk efficiënter geworden. In één oog opslag ziet de bezoeker nu het belangrijkste nieuws, waar de bezoeker zich ook bevindt. 

RegioGrid

Zoals al eerder vermeld op deze website is RTV Noord onderdeel van het samenwerkingsverband RegioGrid.

De nieuwsomroepen Omroep Gelderland en RTV Drenthe zijn een tijd geleden al succesvol gelanceerd. Omroep West test momenteel hun nieuwe website, naast de oude. Bezoekers kunnen er dus voor kiezen de nieuwe website te bezoeken, of toch nog de oude website te gebruiken.