Omroep West gaat na geslaagde test van nieuwe website volledig live

Het live gaan van alle RegioGrid omroepen schiet nu wel heel erg op. Vanmorgen was de release van de vierde nieuwsomroep: Omroep West. Deze omroep had al sinds augustus de nieuwe website in de lucht om te testen.

Logo van regiogrid deelnemer Omroep West

Het vernieuwde nieuwsplatform was al een tijdje te proberen, maar vanaf vandaag is de website officieel live en is de oude versie niet meer te bereiken. Alle bezoekers van het nieuwsplatform zullen dus vanaf vandaag gebruik maken van de moderne opzet van de website.

Regionaal nieuws onderweg lezen op smartphones en tablets

Zoals ook bij de andere omroepen is voor de nieuwe website extra aandacht besteed aan snelheid en bereikbaarheid op alle beeldschermen. Het scannen en lezen van nieuws moet snel en makkelijk zijn, op iedere locatie. Omdat nieuws tegenwoordig vaak onderweg gelezen wordt, is extra aandacht besteed aan de bereikbaarheid van het platform op smartphones en tablets.

Daarom is de nieuwswebsite volledig responsive, is er meer aandacht voor visuele cues, en ligt de focus van de hoofdpagina op het overzichtelijk weergeven van het laatste nieuws. Naast een responsive website is er ook nog een mobiele app, zodat gebruikers zelf kunnen kiezen op welke manier zij op mobiele apparaten de nieuwsomroep bezoeken. De app en de responsive website zijn beiden uitgebreid met enkele nieuwe menu’s, die het vinden van de juiste artikelen voor bezoekers vergemakkelijken. Zo zijn er de regiomenu’s, die ervoor zorgen dat bezoekers gemakkelijk artikelen uit de eigen regio kunnen vinden. 

De nieuwswebsite van Omroep West is direct verbonden met social media. Wanneer er een nieuw artikel op het platform wordt geplaatst, wordt direct een post gegenereerd voor Twitter. Zo wordt belangrijk nieuws ook via andere media snel verspreid.

Highlights nieuwe website Omroep West