Het beheren van productbundels in Vendisto

Veel webshopbeheerders van backoffices hebben behoefte aan een eenvoudige mogelijkheid voor het invoeren van productbundels. In Integrace’ backoffice Vendisto is er daarom extra aandacht besteed aan een efficiënte module voor het verwerken van productbundels.

Met de term productbundel wordt een groep artikelen bedoeld, die samen als bundel besteld kunnen worden. Deze bundel bestaat uit artikelen die óók los kunnen worden besteld; met een eigen artikelnummer. Het bundelen van producten wordt door webshops op grote schaal toegepast. Hierdoor is ook de vraag naar efficiënte verwerking van deze productbundels in de webshop backoffices groot.

Het door Integrace ontwikkelde backoffice Vendisto, is gebaseerd op kennis die is opgedaan in de praktijk van de online retail. Er is daarom ook extra aandacht besteed aan productbundels. Zodoende heeft Vendisto een volledige module gekregen voor het efficiënt verwerken van productbundels. Artikelen kunnen in deze module samengevoegd worden tot een bundel, met een aparte prijs. Deze productbundels kunnen in de webshop besteld worden, zonder dat dit problemen geeft in het ordermanagement. Voor ieder artikel dat in de bundel is opgenomen wordt namelijk in het backoffice een orderregel aangemaakt, alsof het een normale bestelling is. Hierdoor hebben Vendisto gebruikers geen last van de problemen bij productbundels waar gebruikers van andere webshop backoffices wel tegenaan lopen.

Vendisto’s bundelmodule als extensie

De bundelmodule van Vendisto werkt uitstekend voor Shoxl, maar kan ook als extensie op backoffice software van bijvoorbeeld Magento of SEOshop worden ingezet. In veel PIM-systemen is het managen van productbundels niet zo uitgebreid uitgewerkt als in Vendisto. Hierdoor kan deze bundelmodule een waardevolle aanvulling zijn, welke een backoffice nog efficiënter kan maken. Vendisto is zo ontwikkeld dat het uitstekend geschikt is als Magento extensie. Meer informatie over Vendisto voor Magento vindt u op de Vendisto website. Een aantekening hierbij is dat Magento andere benaming gebruikt voor bundels dan in dit artikel gebruikt wordt. Een productbundel heet in Magento grouped product, of gegroepeerd product. 

Meer weten over productbundels

 Shoxl heeft een whitepaper gewijdt aan de verschillende toepassingen van productbundels, en het verwerken daarvan. Ook wordt in de whitepaper besproken hoe Vendisto productbundels verwerkt, in vergelijking met andere webshopplatforms. Daarnaast wordt aan de hand van studies van Weaver et al., en Krüger et al, wat de beste aanpak is voor het aanbieden van bundels. Deze whitepaper kan daarom nuttig zijn voor zowel de beginnende webshopbeheerder, als de doorgewinterde webshopexpert. 

Download de whitepaper hier!