RTV Rijnmond live: alle Regiogrid omroepen nu online

De vijfde RegioGrid omroep is sinds vanmorgen live met een nieuwe website. Hiermee zijn dus alle RegioGrid omroepen sinds vandaag online met hun vernieuwde nieuwsplatform en kunnen we dus trots zijn op een tot nu toe geslaagd project.

Ga naar nieuwe website RTV Rijnmond

Qua design is de nieuwe website van RTV Rijnmond zeer herkenbaar. Het RegioGrid design is uitgevoerd in het kleurschema van RTV Rijnmond. De website is net als de andere omroepen volledig responsive, en maakt gebruik van grote visuals. Hierdoor is de website op alle apparaten goed te ontvangen en krijgen bezoekers snel een duidelijk overzicht van het laatste nieuws.

Actueel en altijd bereikbaar

RTV Rijnmond kan door de deelname aan RegioGrid voordeel halen uit de gedeelde infrastructuur. Dit betekent effectief dat er genoeg capaciteit in huis is om hoge bezoekersgolven op de nieuwswebsite probleemloos te kunnen verwerken. Zelfs bij zeer hoge belasting van het nieuwsplatform is gemakkelijk op te schalen, waardoor de website ook in gevallen van breaking news bereikbaar en betrouwbaar blijft. Dit is voor een nieuwsomroep uiteraard van groot belang, omdat het leveren van nieuws de hoogste prioriteit heeft, en hier juist in tijden van breaking news extra behoefte aan zal zijn.

Naast de goede bereikbaarheid is het laatste nieuws ook snel te brengen door RTV Rijnmond. Door het gedeelde newsroom systeem dat gekoppeld is aan het nieuwsplatform, kunnen actualiteiten direct vanuit de newsroom gepubliceerd worden op de website. In tijden waarin nieuws via social media razend snel verspreidt, is de snelheid waarmee (geverifieerd) nieuws gepubliceerd kan worden een zeer belangrijke factor geworden voor nieuwsomroepen. 

RTV Rijnmond nieuwsplatform live