TRC Advocaten goes 100% responsive!

Al sinds circa 2006 staat Integrace advocatenkantoor TRC Advocaten, gevestigd in Veldhoven en Horst, bij als het gaat om hun online aanwezigheid. Nu, zo'n 10 jaar verder, is het moment aangebroken dat TRC over is gegaan op een volledige responsive website.

TRC Advocaten live met responsive website

Anno 2015 (2016 bijna zelfs...!) is het natuurlijk aan te raden om je website te optimaliseren voor zowel mobile, tablet, als desktop en eigenlijk alles wat daar tussen zit. Gebruikersgemak staat daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat de website op alle devices zeer overzichtelijk moet zijn, en bezoekers gemakkelijk hun weg moeten kunnen vinden. In het geval van een advocatenkantoor zijn deze bezoekers potentiële cliënten, en bestaande cliënten die bijvoorbeeld zoeken naar de specialist van hun case.

Integrace is daarom in samenwerking met TRC Advocaten aan het sparren geslagen, over de manier waarop klanten de website benaderen. Zo werd bepaald welke gegevens er meteen zichtbaar moeten zijn, en de manier waarop gezocht moest kunnen worden in de website.

Uitgebreide zoekfunctie 

Zo is er uiteindelijk gekozen voor een grote en prominente zoekfunctie op de homepagina van de website. Vanuit dit startpunt kun je direct op een rechtsgebied (bijvoorbeeld: arbeidsrecht) zoeken. Ook kan men zoeken vanuit een branche en zelfs vanuit een advocaat of specialist zelf. Dit laatste is bedacht vanuit het oogpunt van de huidige cliënt met een bestaande case. Wanneer er gezocht wordt op een specifieke specialist springt de bezoeker direct naar de desbetreffende pagina over deze persoon. Op deze pagina staat alle benodigde contactinformatie van deze specialist.

De pagina Advocaten bevat foto's van alle TRC medewerkers. Vanuit deze, op maat gemaakte, template is ook weer te zoeken en selecteren vanuit rechtsgebied of branche.

Vormgeving

Wit en andere lichte tinten vormen de basis voor veel websites. Voor TRC is Integrace een kleine zijweg ingeschoten. Zo maken we gebruik van maar 3 basiskleuren: de typische mintgroene TRC huisstijlkleur, wit, en zwart. Makkelijk, eenvoudig en snel te herkennen. Deze 3 basiskleuren, gecombineerd met witruimte en mooie typografie, zorgt voor een sterke uitstraling. Iets wat een advocatenkantoor zeker ten goede komt.

TRC heeft zelf gezorgd voor een sterke en haarscherpe fotoserie. Zo passen alle visuals op de website, die  bedoeld zijn voor de herkenning van rechtsgebieden en branches, goed bij elkaar. De uitstraling van deze foto's past precies in het straatje van het advocatenkantoor – modern maar ook zakelijk. Deze hele fotoreeks is per “device” (mobile, tablet en desktop) op maat uitgesneden. Ze komen ze op alle moderne devices en schermgroottes optimaal naar voren. Deze foto's zijn door TRC zelf in te voeren via SiteManager CMS.

In SiteManager heeft TRC Advocaten de keuze uit 9, voor hen op maat gemaakte, templates. Zoals voor alle responsive websites die Integrace oplevert is ook hier gekozen voor het frame Bootstrap, om te zorgen dat alles vlot reageert. We kunnen wel constateren dat TRC Advocaten goed het nieuwe jaar in zal gaan!

Screenshots van de nieuwe TRC website op alle moderne devices

We kunnen ook alvast verklappen dat er in 2016 meerdere taalversies van deze responsive site te vinden zullen zijn. Ondertussen is de Nederlandse versie te bekijken op www.trc-advocaten.nl.