Shoxl WebApp met barcode scanner voor fabrikant Hoenderdaal Fasteners

Hoenderdaal Fasteners heeft sinds enkele weken de mogelijkheid voor vaste klanten om, naast de traditionele bestelmogelijkheden, bestellingen te plaatsen via een web applicatie. Deze applicatie is beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Hoenderdaal Fasteners is een leverancier van oplossingen in bevestigingstechniek. De klanten van hoenderdaal zijn voornamelijk groothandels en toeleveranciers in de bouw- industrie en Doe-Het-Zelfsector. Dit zijn klanten die graag zo gemakkelijk mogelijk hun grote bestellingen willen plaatsen. Voorheen gebeurde dit voornamelijk met een papieren catalogus. Om hun klanten makkelijker en sneller te kunnen laten bestellen, voerde Hoenderdaal enkele weken geleden de Shoxl WebApp in.

Shoxl WebApp faciliteiten

De Shoxl WebApp voor Hoenderdaal is een webapplicatie van hun productencatalogus, waarin gemakkelijk gezocht en besteld kan worden. De catalogus is zo ingedeeld, dat wanneer men erdoorheen navigeert, de klant altijd binnen 5 stappen bij het juiste product is. Dit doel wordt bereikt door de classificaties niet dieper dan 5 te maken, en daarnaast ook door een logische indeling van de productcategorieën.

De classificatie is de indeling van het productassortiment is ingedeeld in hoogcategorieën, sub categorieën, sub-sub categorieën, etc. De hoofdcategorieën in de classificatie bestaan uit de verschillende merken die Hoenderdaal verkoopt. Daaronder staan de product hoofd- en subcategorieën.

Naast navigeren door de productcatalogus kan men ook direct zoeken, met behulp van de zoekfunctionaliteit. Zoeken kan zoals in de meeste webshops op basis van trefwoorden, maar het is ook mogelijk te zoeken op artikelnummer. Een functionaliteit die in B2B webshops vaak gebruikt wordt. 

Barcode scanner

Naast de standaard zoek faciliteiten, kunnen gebruikers van deze applicatie producten ook vinden en bestellen met behulp van een barcode scanner. Deze scanner zorgt ervoor dat klanten vanuit hun magazijn direct de producten kunnen bestellen die op dreigen te raken, door enkel de barcode van het product te scannen. Ook is de scanner te gebruiken op barcode lijsten, een moderne versie van de papieren product catalogus. Klanten scannen de producten die ze nodig hebben vanaf de barcode lijst, en voegen deze direct toe aan een bestellijst. 

EZ-Catalog

Voor de productdata maakt de WebApp gebruik van een automatische koppeling met EZ-Catalog van EZ-base. Het volledige productbeheer wordt geregeld in EZ-base. Deze productdata wordt vervolgens door de scanapp verwerkt, zodat het op de juiste manier getoond kan worden. Omdat Hoenderdaal in de app niet met prijzen werkt, hoefde er geen prijsinformatie opgehaald te worden. 

Producten in de app zijn alleen zichtbaar voor klanten van Hoenderdaal. Zij hebben hiervoor een eigen inlognaam en wachtwoord, welke verstrekt worden door Hoenderdaal. Alleen bestaande klanten van Hoenderdaal kunnen dus bestellingen doen in de web applicatie. Bestaande klanten en nieuwe klanten kunnen door Hoenderdaal worden beheerd en toegevoegd in Vendisto.