Samenwerking RegioGrid zet voort met nieuwe deelnemers NH Nieuws en Omroep Zeeland

Met trots kunnen we meedelen dat vandaag de eerste omroep van de “tweede generatie” RegioGrid deelnemers de lucht in is gegaan. Nadat de eerste vijf deelnemers allemaal succesvol gebruik maken van hun RegioGrid platform, zet de samenwerking zich dus voort.

Er was enige tijd sprake van een onderdeel in de Mediawet waarmee alle regionale omroepen onder één centrale Regionale Publieke Omroep (RPO) zouden worden geplaatst. Deze centrale RPO zou dan het budget en de uitzendvergunning verdelen over de dertien regionale omroepen. Omdat een aantal omroepen zelfstandig wilde blijven is deze fusie voorlopig uitgesteld.

Ondanks dat deze fusie niet doorging is er wel een samenwerkingsinitiatief gaande onder de regionale omroepen. Met RegioGrid zorgen de deelnemende omroepen voor extra efficiëntie en financiële voordelen.

Tweede generatie RegioGrid omroepen

Dat de investering voor deelname aan het RegioGrid platform laag is, en de financiële voordelen groot zijn, is na de succesvolle implementatie van de eerste vijf omroepen wel duidelijk. Hierdoor sluiten steeds meer omroepen zich aan bij de eerste vijf, om van dezelfde samenwerkingsvoordelen gebruik te maken.

Zo is vandaag de eerste van de “tweede generatie” RegioGrid deelnemers live gegaan: NH Nieuws. Morgenvroeg zal de tweede nieuwe RegioGrid deelnemer Omroep Zeeland ook de lucht in gaan.

RegioGrid kenmerken

Uiteraard maken ook NH Nieuws en Omroep Zeeland gebruik van de voordelen van RegioGrid, waar ook alle andere deelnemers gebruik van maken. Zo besparen ze kosten door de gedeelde infrastructuur en kan er gemakkelijk capaciteit bijgeschaald worden bij hoge belasting van het platform.

Beide nieuwswebsites zijn als RegioGrid deelnemer herkenbaar door de typische RegioGrid vormgeving, uitgevoerd in de huisstijl van de omroepen. Natuurlijk zijn ook de platforms van NH Nieuws en Omroep Zeeland volledig responsive, en daardoor beschikbaar op alle (mobiele) apparaten.