Browser Chrome gaat veiligheidswaarschuwingen geven bij HTTP websites

Google’s browser Chrome heeft aangekondigd vanaf oktober security waarschuwingen te gaan plaatsen bij websites die onder HTTP draaien. De browser moedigt daarmee aan om alle websites onder HTTPS te gaan laten draaien.

Chrome is al een tijd bezig om geleidelijk aan websites aan te moedigen onder HTTPS te gaan draaien. HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een internet communicatie protocol dat de integriteit en vertrouwelijkheid van de data tussen de computer van de gebruiker en de website beschermd. Het dataverkeer tussen de browser en de server wordt versleuteld met een SSL certificaat (Secure Sockets Layer). Een versleutelde website is de herkennen aan de HTTPS in de URL balk, en de padlock (hangslotje) links naast de URL balk. 

Niet-veilig waarschuwing

Momenteel zit Google Chrome op versie 61 en vanaf versie 62 zullen volgens Chrome de “niet veilig” waarschuwingen weergegeven worden. Bij de normale versie van de browser zal dit gebeuren wanneer er data wordt ingevoerd op HTTP sites. In de Incognito modus zal al een waarschuwing worden gegeven wanneer een HTTP pagina bezocht wordt, omdat gebruikers van de Incognito modus volgens Chrome hogere privacy verwachtingen hebben. In de toekomst zal de “niet-veilig” waarschuwing bij het bezoeken van álle HTTP websites getoond worden. 

Migreren naar HTTPS

Chrome geeft op hun Chromium blog aan dat de browser in oktober geüpdatet zal worden naar versie 62. Een exacte datum is er door Chrome niet gegeven, maar er wordt verwacht dat de update rond 24 oktober zal plaatsvinden. Versie 62 draait momenteel in beta, dus heel lang zal het in ieder geval niet meer duren. 

Integrace raadt al haar klanten die nog niet onder HTTPS draaien de website te laten migreren naar HTTPS. Natuurlijk wilt u geen "niet-veilig" label tonen in de Chrome browser, maar we verwachten ook dat bezoekers én zoekmachines HTTPS steeds meer zullen waarderen. We hebben voor onze klanten een aantal migratie-pakketten beschikbaar, die variëren in de snelheid van de migratie en de versie van het SSL-certificaat

Wilt u uw website onder HTTPS laten draaien? Neem dan contact met ons op